Zonguldak Kent Konseyi Olağan 9. Genel Kurulu, Zonguldak Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel Kurula, Zonguldak Vali Vekili Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulun açılış konuşmasını, Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin yaptı. Sezgin, Hava muhalefeti sebebiyle programı bu güne ertelemiştik. Bildiğiniz gibi hepimiz yakından takip ettiği gibi Zonguldak'ta kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar var. Zonguldak'ın kentsel dönüşüm çalışmalara ihtiyaç olduğu konusu var.  Şu anda üzülmezde bir çalışma sürdürülüyor. Bunun yanı sıra diğer kentsel dönüşüm çalışmalar ile ilgili toplantılar yapıldı. Fevkani Köprüsünün durumu ile ilgili raporlar mevcuttur diye konuştu
Ardından konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kent konseyini, görevim icabı önemsiyorum. Bu anlamda arkadaşlarımı, yönetimi ve bu konuda katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Zonguldak'ın coğrafi bir konum sebebiyle zor bir şehir olduğu söyleniyor. Zonguldak'ı, Zonguldak yapmak adına bir takım çalışmalar var. Bunları yapabilmek adına sizler bizlere ivme kazandıracaksınız. Eğer, Zonguldak gerçekten sıkıntılar içerisinde olan bir ildir dedi.
Divan heyetinin oluşturulmasının ardından, bazı derneklerin üyelik talepleri kabul edildi. Mağara turizminin değerlendirilmesi, görüş ve temenniler ile genel kurul sonlandırıldı.