Alaplı Kent Konseyi Başkanı Mustafa Öztürk, Alaplı'daki eğitim seviyesinin arttırılması ve özellikle Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin sorunlarını çözmek amacıyla geniş kapsamlı bir toplantı yapmayı düşündüklerini söyledi. Alaplı'nın göç veren bir pozisyonda olduğunu ve Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin Alaplı yerine Ereğli'yi tercih ettiklerini ifade eden Öztürk, Alaplı meslek Yüksekokulu'ndan başlayarak tüm okullarımızda öğrencilerin katılacağı geniş kapsamlı bir toplantı düzenlemek istiyoruz. Amacımız öğrencilere Alaplı'yı anlatmak ve onların sorunlarını dinlemek. Yüksek okulu öğrencilerinin Alaplı yerine neden Ereğli'yi tercih ettiklerini öğrenerek duruma göre Alaplı'da kalmaları için gerekli çalışmaları yapmak istiyoruz. Bu sorun tüm Alaplı'nın sorunudur. Alaplı esnafının, işçisinin, iş adamımın, emeklisinin sorunudur. Biz bu sorunu çözmek için Alaplı Kent Konseyi olarak bir yerlerden başlamak istiyoruz. Tüm okullarda gerekli çalışmalarımızı yaptıktan sonra Alaplı protokolü ile geniş kapsamlı bir toplantı yaparak öğrencilerimizin sorunlarının çözülmesi aşamasında çalışmalarımıza başlamak istiyoruz' dedi.
Alaplı'nın son zamanlarda yaşadığı en büyük sorunun ilçeye giriş ve çıkışlardaki yol sorunu olduğunu ifade eden Öztürk, Alaplı'ya Akçakoca'dan girişin çok tehlikeli ve kazalara sebebiyet verecek derecede.
Buradaki sorunun acilen çözülmesi ve sinyalizasyon sisteminin devreye alınması gerekmektedir. Ayrıca Alaplı Belediye mevkiinden Ereğli yoluna çıkışta oldukça tehlikeli. Araç Sürücüleri bir anda kaza ile burun buruna gelebiliyorlar. Diğer kavşak gibi buraya da mutlaka sinyalizasyon sistemi kurulmalıdır. Aksi halde çok büyük trafik kazaları bizleri beklemektedir diye konuştu.