Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Faruk Tezel'i ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülsüm Yılmaz, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel'i ziyaret ederek, fikir alı-verişinde bulundular. Yesari Sezgin ziyaret sırasında Kent Konseyleri ile kalkınma ajanslarının işbirliği yapması gerektiğine dikkat çekerek, “Kalkınma ajansları yerel dinamiklere öncülük etmek ve işbirliği kültürünü geliştirerek bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacı ile ortaya çıkan kuruluşlardır. Kent konseyleri de özellikle aktif katılım ile çözümde ortaklık anlayışını misyonu olarak gören bir yapıdadır. Her iki kurumda kamu yararını ön planda tutan, sonuç odaklı çözüm üretme gayretinde olan, kültürel ve çevresel değerlerimize duyarlı ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için çalışmalar gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Bu anlamda bu iki yapının işbirliği bölge ve ilimiz açısından olumlu olacaktır. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından açılan Kent Konseyleri İşbirliği Ağı Girişimcilik Potansiyelinin Geliştirilmesi Proje Yarışmasının BAKKA tarafından da açılmasının uygun olacağı görüşümüzü Genel Sekreter ile paylaştık bunun yanında birlikte nasıl çalışmalar gerçekleştirebileceğimiz konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk” dedi.
BAKKA Genel sekreteri Faruk Tezel de, ziyaretten duyduğu memnunluğu dile getirerek Kent Konseyi ile işbirliği içerisinde hangi konularda çalışmalar yürütebileceği konusunda karşılıklı fikirler paylaştıklarını kaydetti.