Zonguldak Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Sekreteri Ayhan Günay Düzce’de düzenlenen “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi kapsamında 5 günlük eğitim seminerine katıldı.
Zonguldak Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Sekreteri Ayhan Günay yaptığı açıklamada, “Birleşmiş Milletler Bin yıl Kalkınma Hedefleri’ne ulaşmada bilgi ve iletişim teknolojilerinin rolü büyüktür. Sürdürülebilir kalkınmanın itici gücü olan gençlerin bilgi teknolojilerini etkin şekilde kullanımı Türkiye’nin Bilgi Toplumu’na dönüşüm sürecini hızlandıracak ve ülkemizin küresel bilgi ekonomisindeki etkinliğinde kilit rol oynayacaktır. Habitat için Gençlik Derneği bilişim alanında yürüttüğü projelerle, gençlerin bilgiye erişim olanaklarını arttırarak bilişim sektöründe uzman açığının mevcut olduğu ülkemizde nitelikli ve kalifiye genç eleman eğitimi yetiştirilmesine katkı sağlamaktadır. Gençlerin toplumsal süreçte aktif birer ortak olarak görülebilmesi doğrultusunda kapasite gelişim programlarını yürütmekte olan Habitat için Gençlik Derneği gençlerin karar alma, planlama ve uygulama süreçlerine dahil olduğu uluslararası ve ulusal bir çok bilişim ve kalkınma projesine imzasını atmıştır.
Bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda gençlerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik olarak Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Microsoft ortaklığında 2005 yılında geliştirilen proje, 2009 yılında T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nın da ortaklığı ile daha da güçlendirilmiştir. Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor adıyla da bilinen bu proje Kent Konseyi Gençlik Meclislerinin ve illerdeki özellikle sosyal imkanları kısıtlı gençlerin bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik olarak hayata geçirilmiştir. Proje, 64 il 120’yi aşkın kentteki 813 genç gönüllü eğitmeni ve 25 eğitici eğitmeni ile 87 bin 500'den fazla gence Windows ofis programları, sayısal yaşam, internet güvenliği, web tasarım ve yazılım geliştirme eğitimleri ulaştırmıştır.
Akran eğiticileri tarafından verilen bilgisayar okuryazarlığı eğitimleri katılımcılarının yüzde 58'ini genç kadınlar, yüzde 42'sini genç erkekler oluşturmaktadır; katılımcıların yaş ortalaması 19'dur. Projemiz yararlanıcıları arasında dezavantajlı gençlerin yanı sıra engelliler, çocuklar, kadınlar, kamu personelleri, esnaflar, muhtarlar, imamlar ve diğerleri de bulunmaktadır” dedi.