Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 7-8 Mart tarihlerinde ev sahipliği yaptıkları Fen Edebiyat Fakülteleri Konferansı'nın (FEFKON) sonuç bildirgesini açıkladı. 
Rektör Özer yaptığı basın açıklamasında, Üniversitemiz ev sahipliğinde, 7-8 Mart tarihinde tüm Yüksek Öğretim Kurumlarımdaki Fen Edebiyat Fakülteleri Dekanlarının katılımıyla, Fen Edebiyat Fakültelerinin sorunlarının ele alındığı toplantıya ev sahipliği yaptık. Toplantı çok büyük katılımla gerçekleşti. Dört büyük yürütme kurulu üyemiz ve aynı zamanda 120 tane Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız ve Dekan Yardımcılarımızın katılımıyla geniş kapsamlı bir şekilde Türkiye'deki Fen Edebiyat Fakültesinin mevcut durumu, sorunları, özellikle öğretmenlik alanıyla bağlantılı olarak yaşamış olduğu sorunlar masaya yatırıldı. Başarılı bir şekilde Toplantı bugün itibari ile bitti. Ben öncelikle tüm dekanlarımıza, YÖK üyelerimize Fen Edebiyat Fakültelerinin sorunlarına göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizde BEÜ olarak bu toplantıya ev sahipliği yapmış olmak, ulusal yüksek öğretim sistemiyle ilgili bir probleme ev sahipliği yapmış olmak ve bu toplantıyı başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olmaktan dolayı memnuniyeti ifade etmek istiyorum.
u organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı da kutluyorum. Bu toplantıda özellikle Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarının orta öğretim alan öğretmenlerini Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarından karşılanması, Fen Edebiyat Fakültelerinin temel misyonlarının korunması ve daha güçlü hale getirilmesi bakımından, öğrenci kontenjanlarının sınırlandırılması 2. öğretim programlarının kapatılması ve aynı zamanda Fen Edebiyat Fakültesi programları mezunlarının devlet personel yasası içinde meslek tanımları yapılması, önceki yıllarda olduğu gibi fizikçi, kimyager, biyolog, sosyolog, psikolog ve filolog gibi mesleki unvanlarının yeniden iade edilmesinin Fen Edebiyat Fakültelerinin şu andaki yaşamış olduğu mecbur kontenjan sorunlarına acil çözüm getireceği yönünde dönüşler ifade edildi.
Tabi bu Fen Edebiyat Fakülteleri dekanları toplantısının son değerlendirme toplantısında görüşler rapor haline getirildi. Bu raporlar YÖK'e iletilecek. Bu raporlar çerçevesi içerisinde en fazla ön plana çıkan konu orta öğretim alan öğretmenliklerinin Eğitim Fakültelerinden değil, Fen Edebiyat Fakültelerinden karşılanması şeklinde ortaya çıktı dedi.