Alaplı belediyesi eskiyen çöp konteynırlarını yenileme çalışmalarını sürdürüyor.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, belediye olarak çevre temizliğine büyük önem verdiklerini söyledi. Daha önce 50 adet yeni çöp konteynırı alarak, eskileriyle değiştirdiklerini son olarak 40 adet daha konteynır aldıklarını belirten Çimenoğlu, “Alaplı Belediyesi olarak, çevreye ayrı bir önem veriyoruz. Çevre ile ilgili çalışmaları ön planda tutuyoruz. Bununla ilgili olarak, örneğin; atık pilleri topluyoruz, evsel atık yağları topluyoruz. Bu çalışmaları, anlaşmalı, lisanslı firmalarla beraber yürütüyoruz. ZONÇEB olarak kurduğumuz tıbbi atık tesisinde, tüm hastanelerin tıbbi atıkları toplanıp, imha ediliyor. Keza, katı atıkları da yine ZONÇEB olarak kurduğumuz tesiste depoluyoruz.
Geldiğimiz zaman ilk yaptığımız çalışma, Kocaman mevkiindeki çöplüğü kapatmak oldu. LİMAK ile beraber bu alanı ıslah ettik, üzerini de kapattık. Çöplerimizi de, artık Zonguldak'a taşımıyoruz; Ereğli'de kurduğumuz aktarma istasyonu vasıtasıyla Zonguldak'a taşıyoruz. İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürlüğü, derin deniz deşarj sistemi projemizi onayladı; ve Ankara'ya gönderdi. 5 milyon 500 bin liralık bu projenin ihalesi yapılacak ve İller Bankası tarafından yapımı sağlanacak. Böylece, Alaplı deresini de kanalizasyondan kurtarmış olacağız. Biz bu çalışmaları yürütürken, bir taraftan da şehrimizdeki çöp konteynırlarını da yenilemeye ve modernleştirmeye devam ediyoruz.
Biz eskiyen konteynırlarımızı olduğu gibi yeniliyoruz. Daha önce, 50 çöp konteynırı almış ve eskiyenlerle değiştirmiştik. 20 adet pedallı çöp konteynırı daha aldık ve bunları da eskilerini kaldırmak suretiyle yenileyeceğiz. Şu anda 90 adet çöp konteynırımızı yeniledik. Peyderpey, bütün çöp konteynırlarımızı yenileyeceğiz” dedi.