Alaplı Belediyesi, kullanım ömrünü tamamlamış çöp konteynırlarını, pedallı ve fren sistemli çöp konteynırları ile yeniliyor. İlk etapta alınan 50 adet çöp konteynırı, halkın hizmetine sunuldu.

Çevre temizliğine büyük önem verdiklerini belirten Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bu amaçla ilçede kullanılan  250 adet çöp konteynırının modern çöp konteynırları ile yenileneceğini bildirdi. İlk etapta alınan 50 adet pedalla açılır kapaklı ve fren sistemli çöp konteynırının halkın hizmetine sunulduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu şöyle dedi:

“Alaplı’da Belediye sınırlarımız içinde yaklaşık 250 adet çöp konteynırımız var. Bu çöp konteynırları zaman içinde yıpranıyor, eskiyor; birçoğu da eskidi. Biz bunların hepsimi peyderpey yenilemeyi düşünüyoruz. İlk etapta 50 adet çöp konteynırı aldık. Bayram öncesi bunları, okul bahçeleri ve şehir merkezindeki eskiyen çöp konteynırları ile değiştireceğiz. Okullarımızın çöp konteynırı istekleri vardı, onların bu isteklerini yerine getirmiş olacağız. Bir de şehir merkezindeki ve ana yol üzerlerindeki görüntüsü bozulmuş olan ve eskiyen çöp konteynırlarını da yenileri ile değiştireceğiz. 14 bin lira civarında bir maliyetle 50 adet çöp konteynırı aldık. Konteynırlarımızın özelliği pedallı ve el sürmeden kapağı açılabiliyor. Ayaklarında fren sistemi varç Bu nedenle her arazi şekline koyabiliyoruz. Gayet sıhhi, temiz ve sağlıklıdır. İyi kullanıldığı zaman uzun müddet kullanım ömrüne sahiptir. Bizim özellikle vatandaşlarımızdan ricamız, yeni aldığımız kendi malları olan konteynırlara gözleri gibi sahip çıkmalarıdır. Bu konteynırlar plastik olduğu için ateşe dayanıklı değildir. İçine kül gibi yanan maddeler atmasınlar. Devirmesinler. Mümkün olduğunca zarar verilmeden kullanılması, konteynırların kullanım ömrünü de uzatacak, uzun bir süre sağlıklı ve güzel bir görüntü ile kullanımı mümkün olacaktır. Çünkü, bunları vatandaşlarımızın su parası gibi hizmet bedeli ödemeleri ile alıyoruz. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri de, çöp sularından dolayı çöp konteynırlarının çürüyerek delinmesidir. Metal çöp konteynırları, bu asitli olan çöp suyuna dayanamıyor ve deliniyor. Çöp suları yerlere akıyor ve hem çirkin bir görüntü oluşuyor, hem de sağlıksız bir ortam oluşuyor. Bu yeni aldığımız konteynırlar asitten etkilenmiyor, erimiyor. Alaplı’daki tüm çöp konteynırlarını değiştireceğiz ve bu konteynırlardan kullanacağız. Bizim Zonguldak Belediyeler Birliği ZONÇEB olarak bir büyük projemiz daha var. Bayramdan sonra geri dönüşüm konteynırlarımız gelecek. Bu geri dönüşüm konteynırlarını hem okullarımızın bahçesine hem de  çarşı içerisinde  belli pilot bölgelere koyacağız, vatandaşlarımıza poşetlerimizi bırakacağız, cam, plastik,kağıt, metal kutu gibi atıklarını ayrıştırarak bu poşetlere atmalarını isteyeceğiz. Haftanın belli bir günü de anlaştığımız firma ayrıştırılmış bu atıkları alıp, geri dönüşümle sanayiye kazandıracak. Bayramdan sonra da inşallah bu çalışmaya başlayacağız. Bu konuda afiş, büroşür, ilan ve kitaplarla da halkımızı bilgilendireceğiz. Çevreye mümkün olan en üst değeri vermeye çalışıyoruz, çevremizi temiz tutmaya çalışıyoruz. İnşallah Alaplı’yı modern, çağdaş, daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. “