15 Ekim 2013 tarihinde idrak edilecek olan Kurban Bayramı dolasıyla Kdz.Ereğli Belediyesi, Başkan yardımcısı Nezih Anıl ilgili müdürlüklerin ortaklaşa çalışmaları sonucu Delihakkı mevkisinde Kurbanlık Hayvan Satış Yerinin kurulumu tamamladı.

 

ASFALT DÖKÜLDÜ

Kdz.Ereğli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada çalışmalara ilişkin şu bilgilere yer verildi: Emisyon asfalt dökümü, Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü kontrol noktası kurulumu, yeteri kadar tuvalet ve banyoların yerleştirilmesi, satış yerinde yapılacak kesimler için ayrılan kesim noktasının zemininin betonlanması, satış yerinin aydınlatma sistemlerinin elden geçirilmesi, gerekli su ihtiyacını karşılayacak sayıda musluk yerleştirilmesi sonucu Kurbanlık Hayvan Satış yerinin iyileştirme ve bakım çalışmaları tamamlanmıştır. Kurbanlık Hayvan Satış Yerinde gerekli ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından düzenli olarak yapılmaktadır.

 

3 KESİM NOKTASI OLUŞTURULDU

Ayrıca Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler ile Zabıta Müdürlüğünde görevli Zabıta Memurları satış yerine getirilen kurbanlıklar için gerekli sağlık raporu, pasaport ve kulak küpesi kontrollerini yapmaktadırlar. Kurban Bayramı öncesinde Belediyemizce oluşturulacak olan 3 adet Kurbanlık Kesim Noktasında  (Belediye Mezbahası, Kadıtarlası semt pazarı yanı ve Kepez dubleks evler yanı) vatandaşlarımız kurbanlıklarını hijyenik bir ortamda ve ehil kasaplar eşliğinde keseceklerdir. Ayrıca Kurban Bayramında oluşturulacak “Kurbanlık Hayvan Yakalama Timi” bayram boyunca kurbanlık hayvanı kaçan vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır.