Başkent Üniversitesi, Bakacakkadı Diyaliz Merkezi ve Gökçebey Kaymakamlığı tarafından "Böbrek Sağlığı ve Organ Bağışının Önemi" konulu konferans düzenlendi. Gökçebey Belediyesi'ne ait Camlı Köşk Restoran'da gerçekleştirilen konferansta, Başkent Üniversitesi Nefroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Siren Sezer bilgiler verdi. Sezer, "Dünya Böbrek Haftası  nedeniyle ,ülkemizdeki böbrek hastalığının sıklığı ve organ bağışının düşük sayıda olmasına dikkat çekmek üzere söze başlamak istiyorum.Türkiye'de her 6 kişiden 1 kişi böbrek hastası, her 3 kişiden 1 kişi tansiyon hastası,her 100 kişiden 14 kişi şeker hastası,her 3 kişiden 1 kişi kilolu  olduğunu dikkatinize sunuyorum.Bökrek yetmezliği, tedavisi uzun ve masraflı bir  hastalıktır. SGK Böbrek hastalığına bütçesinin yüzde 5'ini ayırmaktadır. 50 yaşın üstündeki her  kişinin böbrek testi yaptırarak,hastalığın önceden teşhisi ile daha kısa sürede tedavi imkanı  bulması kolaylaşacaktır.Böbrek yetmezliği hasta kadar, hastaya bakan kişiye de büyük zorluklar getirmektedir.
Toplu olarak hareketsizlikten vazgeçip, sportif faaliyetlere ve vücut organlarını çalıştıracak işlerle meşgul olarak,kilolu olmaktan kurtulma yoluna gitmeliyiz. Aksi takdirde bu sefer de aldığımız kiloları vermek için, yeni bir çaba sarfetmek zorunda kalırız. Türkiye 'de 60 bin böbrek hastasına karşı, sadece 300 kişi gibi çok küçük sayıda organ bağışçısı bulunabilmiştir. Böbrek nakli olan bir hasta ortalama 7-8 yıl daha yaşayabilmektedir. 75 yaşına kadar sağlıklı bir insandan organ bağışı kabul edilmektedir.Organ bağışlayacak kişinin ,organlarını bağışladığını yakın ailesinin  bilgilendirmesi önemli konulardan biri olarak dikkatimizi çekmektedir. Kişi,organ bağışladığını yazıyla bildirmiş olsa bile, ailesi onaylamazsa bu mümkün olmamaktadır" diye konuştu.
Konferansa Gökçebey Belediye Başkanı M.Zeki Kılınçarslan, AKP İlçe Başkanı Av. Fevzi Tavukcu ve halktan davetliler katıldı.