CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş partisinin görevlendirmesiyle,  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İş Dünyasının temsilcileri ve Türkiye’nin önde gelen iş adamları ile birlikte Danimarka'ya giderek, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ve Danimarka’nın önde gelen firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi.​

Demirtaş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AKP milletvekili Yıldız Seferinoğlu ve MHP milletvekili İsmail Faruk Aksu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Opak, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ ve  iş dünyasının Ali Kibar, Ali Sabancı, Aziz Torun gibi önemli iş adamları ile birlikte Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’a giderek, Danimarka Başbakan Yardımcısı ve Dış İşleri Bakanı Kristian JENSEN ve Danimarkalı iş adamları ile “ekonomi ve ticaret” konulu temaslarda bulundu.

 

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ KONUŞULDU

Programın birinci bölümünde, Danimarka ve Türkiye'nin ikili ticari ve ekonomik ilişkilerinin mevcut durumunun gözden geçirildiği ve Türkiye'de ve bölgede yaşanan son ticari ve ekonomik gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Demirtaş’ın da katıldığı programın ikinci bölümünde ise, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ile Nihat Zeybekçi’nin yaptığı  ikili görüşmede,  ağırlıklı olarak 15 Temmuz darbe girişimi ve sonuçları konuşuldu.

 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEKTİR

Demirtaş geziye ilişkin yaptığı değerlendirmede; “ Türkiye iş dünyasının önde gelen isimleri ile Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ve Danimarkalı iş adamları ile yaptığımız bu gezi, şahsım adına da son derece yararlı olmuştur. Siyasiler ve İş dünyasının önde gelen temsilcilerinin  bir arada bulunduğu, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesini hedefleyen  bu tür gezilerin yapılmasını ve bu gezilere  muhalefet partilerinin de davet edilmesini son derece doğru ve yerinde bulmaktayım.  Çünkü böyle bir fotoğraf, Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğü’ne katkı sunduğu kadar, dış  muhataplara da güven  vermektedir. Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşadığı açmazdan ve travmadan bir an evvel kurtulması ve hızla normalleşmesi gerektiğini düşünmekteyim. Çünkü ekonomimiz bıçak sırtında ve içinde bulunduğumuz gemi batarsa, bundan hepimizin zararlı çıkacağı son derece açıktır.  Bu tür geziler, hem Türkiye’yi dış dünyaya doğru tanıtacak, hem darbe girişimi sonrası normalleşmeyi sağlayacak, hem de iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirecektir. Danimarka ile yapılan ticarette, yenilenebilir enerji yatırımları ön plana çıkmaktadır.  Umuyorum bu gezi  sonrasında iki ülke arasındaki ticaret hacmi ve  ülke ekonomisi büyür.” dedi.


Haber Merkezi