Kdz. Ereğli’nin il olması için bir grubun Ankara’ya giderek yaptıkları temaslarla ilgili gözlemlerini anlatan Kestaneci Mahalle Muhtarı ve Kdz. Ereğli kent konseyi yönetim kurulu üyesi Ahmet Özer,   “Ereğli’nin il olması ve Ereğli’mizin son yıllarda yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunları ile ilgili kan kaybetmesini dile getirmek için Zonguldaklı vekillerimizin katılacağı toplantımızı gerçekleştirdik.” Dedi.

Özer’in açıklaması şöyle:

Katılımcı STK yetkililerinin birlik beraberlik içerisinde olmaları bu ziyaretin en güzel tarafıydı. Bundan sonraki çalışmaların birlik beraberlik içerisinde olunacağının izlenimini vermiş durumdaydı. Her biri Ereğli sevdalısı Ereğli’mizin  bulunduğu ortamın çok üzerinde olmasının bilinci içerisindeydiler.

İktidar vekillerimizin beyanı Ereğli’nin sorunları bizlere geliyor her bir şeyden haberimiz var  yapılacak çalışmaların ayrıntıları ile ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulunup devam eden projelerin ayrıntıları hususunda bilgilendirmelerde bulunup, oluşan olumsuzlukların detayları hususunda bilgiler verdiler. Bizler Ereğli’nin il olması son yıllarda Ereğli’mizde yaşanan ekonomik sorunları bakanlık düzeyinde görüşmelerle daha iyi sesimizi duyurabileceğini bildiğimiz için bu teklifimizi  vekillerimize ilettik.

Muhalefet vekillerimizde yaşanan sıkıntıları bildiklerini bizler bunları zaman zaman basın açıklamalarımızla paylaşmaya çalıştıklarını ifade ettiler, her zaman böyle olumlu STK  yetkileri sizlerin başlattığı bu çalışma için her zaman yanınızdayız dediler.

Bizlerin içimizde hissettiğimiz Ereğli’de yaşanan bu olumsuzlukları bire bir dile getirerek vekillerimize iletmek ve hatta bakanlık düzeyinde sayın vekillerimizin katkılarıyla bu görüşmelerimizi devam ettirebilir isek  kalıcı ve yapıcı bir iz yaratacağını hepimiz bilinci içerisindeydik.

Muhtemelen önümüzdeki haftalarda bu tür çalışma programlarına devam edilecek ve yine aynı zamanda MHP Başkanı ve vekilleriyle de istişarelerde bulunulacaktır.

İnşallah bu azimli çalışmalarımız Ereğli’miz için hayırlara vesile olur.