Kdz.Ereğli Kadın Platformu tarafından panel düzenlendi.  30 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 17.00 da  Atatürk Kültür Merkezi (AKM)  Nikah Salonunda gerçekleştirilecek olan "KADIN VE İNSAN HAKLARI" Panelin konuşmacısı bir dönem CHP’de milletvekilliği yapan Av. Şenal Sarıhan.

Panelin yapılacağını, kısa adı ÇYDD olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Kdz. Ereğli Şubesi bildirdi.

ŞENAL SARIHAN KİMDİR?

1948 doğumludur. 1966’da İzmir Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü ve 1974’te de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Önce öğretmenlik daha sonra avukatlık yaptı. TÖS, TÖB-DER içinde yönetim kademelerinde yer aldı. Avukatlığının ilk yıllarında 12 Eylül 1980 döneminde kendiliğinden kapanmış olan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin yeniden açılması çalışmalarını yürüterek, üç dönem Genel Başkan olarak görev yaptı.
Özellikle siyasi davalarda görev aldı.12 Eylül mağdurlarının avukatlığını üstlendi. İşkencenin önlenmesi ve faili meçhul cinayetlerin araştırılması başta olmak üzere tüm yönleri ile hukukun demokratikleşmesi için çalıştı. 12 Mart ve 12 Eylül’de de tutuklu olarak yargılandı.
Siyasi cinayetlerde yaşamını yitirmiş olan Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, A.Taner Kışlalı ve diğer aydınların davalarında müdahil avukat olarak görev yaptı 21 yıldan bu yana 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta meydana gelen katliamda yaşamlarını yitiren aydınların yakınlarının avukatlığını yapmaktadır