İngilizce öğrenmek günümüzde birçok kişinin öncelikli isteklerindendir. Bu amaçla kurslara giderek, kelime ezberleyerek veya İngilizce filmler izleyerek öğrenmek isteyenlerin sayısı oldukça fazladır. Normal hayatta birçok kurs bulunurken internet üzerinden de hem online hem de video şeklinde ders veren kursların sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. İngilizceyi konuşarak öğrenme metodu ile öğreten ve bu isimle kurulan konusarakogren.com sitesi İngilizceyi öğrenmek isteyen kişiler için amacına uygun bir şekilde kurulmuş ve merak edilen konuları öğrenmek için sayfasını da öğrenmek isteyenlerin hizmetine sunmuşlardır.



İngilizce, bilmeyenler için sıkıntı olmakla birlikte bilen kişiler için hem kişisel hem de akademik anlamda büyük kolaylık sağlamaktadır. Dünyada yer alan birçok ülkede geçerli olan bu dilin hem teknolojik hem de akademik anlamda tüm gelişmeleri İngilizce olarak yayınlanmakta ve takip edilmesi için bu dili bilmek şart olmaktadır. Bir dil öğrenmek başlı başına kendi dilinizde ki kelimelerin karşılığını öğrenmek olsa da o dilin dil bilgisi yapısı sizin dilinizle aynı değilse işte o zaman sorun başlıyor demektir. Tıpkı Türkçe ile İngilizcenin cümle yapılarının birbirlerinden farklı olması gibi. Temel de bu sorun çözülürse iş sadece kelime ezberlemeye kalacaktır. Cümle yapıları öğrenildikten sonra ları, filmleri, kitapları anlayabilecek ve çeviri yapılmasını beklemeye gerek kalmayacaktır. Şarkıları dinlerken, filmleri izlerken, kitapları okurken zevk alacak ve başka bir dilde gerçekleştirdiğiniz aktiviteler size keyif vermeye başlayacaktır. Dünyanın birçok yerinde konuşabileceğiniz İngilizce Kanadalı ünlü bir yazar olan Marshall Mcluhan'ın 'Dünya küresel bir köydür.' savını destekler niteliktedir. Burada anlatılmak istenen dünyanın herhangi bir yerinde yapılan bir haber programının gene dünyanın farklı bir yerinde rahatlıkla ve anlayarak dinleyebileceği bir durumdur. Bunun için İngilizce öğrenmek dünyanın herhangi bir yerinde gelişen olayları, kültürel ve siyasi durumları öğrenmek açısından da kolaylık sağlayacağı için kişi açısından bir farklılık yaratacaktır. Bu açıdan dil öğrenmeyi ertelememek gerekmektedir. İngilizce öğrenmeyi ertelemek demek kişisel olarak gelişimi de ertelemek demektir. İngilizce öğrenmek başlı başına bir çaba ister. Bunun için özel bir zaman ayırmanız gerekmektedir. Ve size büyük kolaylık sağlayacak olan internet üzerinden ders veren kurslar önemli bir fayda sağlayacaktır. Konuşarak öğrenmek bir dili en kolay ve en akılda kalıcı şekilde öğrenmenin en iyi yöntemi olması dolayısıyla bu açıdan ders veren veya sizinle iletişim halinde olan bir eğitmenle yürütmeniz yararınıza olacaktır.



İnternet size kolaylıkla anlatımı en uygun eğitmeni seçebilme imkanı sunmaktadır. Burada da önemli olan size ders verecek olan eğitmenin anadilinin İngilizce olmasıdır. Çünkü böylelikle hiç Türkçe konuşmayacak ve her diyalogda yeni kelimeler öğrenmeye olanak sağlayacaktır. ı da dil bilgisi kısmını da konuşarak çözmeye çalışacak ve bu da aklınızda kalıcı bir yer tutmasına neden olacaktır.