Kdz.Ereğli Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin Olağan Üstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Gergin ve tartışmalı geçen genel kurulda başkanlığa yeniden Murat Akyüz seçildi.

Kdz. Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifinin olağan üstü kongresi Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası ikinci Başkanı Ahmet Küçük'ün Divan Başkanlığını yaptığı kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Genel kurula Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, kooperatif yönetimi ve üyeler katıldı. Genel kurulun açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın, olağan üstü genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Şoför arkadaşlarımızın sorunlarını zaman zaman gündeme getirip tartışıyoruz. Şoför arkadaşlarımızın yasal çerçevedeki her taleplerini dikkate alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Olağan üstü genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÜYE SAYISI 113'E ÇIKTI

Kdz. Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, geçen sene kooperatif bünyesinden kendi istekleriyle ayrılan Cevdet Demircan ve Halit Yavuz'un şartlı üyeliğe alınıp, kooperatifin üye sayısının 111'den 113'e çıkarılması için Olağan Üstü Genel Kurul'a gidildiğini söyledi. Söz konusu kişilerin noter vasıtasıyla istifa ettiklerini belirten Akyüz, “Bu araç sahipleri kendi istekleri doğrultusunda kooperatiften ayrılmışlardır. Ancak, kooperatifin bir üst kurulu tarafından bu kişilerin geri dönmesinin oylamaya sunulması için olağan üstü genel kurul yapma gereği duyduk. Bu arkadaşlarımızın prosedür nedeniyle şartlı olarak tekrar üye olma talepleri vardır” diye konuştu.

TARTIŞMALAR YAŞANDI

Açık oylama esnasında üyeler arasında tartışmalar yaşanırken, divan başkanlığı ve Kooperatif Başkanı Murat Akyüz, bazı üyeler sıcak tartışmalar içerisinde gerilen kişileri yatıştırmaya çalıştı. Oylamaların ardından bazı üyelerin salonu terk etmesiyle ortam sakinleşti. Çoğunluk tarafından kabul edilen açık oylama usulü ile yapılan oylamada, Halit Yavuz 33 kabul, 6 ret oyu aldı. Yavuz'un üyeliği kabul edilirken, Cevdet Demircan 31 oy kabul, 17 oy ret aldı. Ancak Genel Kurula katılan 65 üyenin yarısından fazlasının kabulünü kazanan Halit Yavuz'un üyeliğinin kabulü için yönetime yetki verildi. Demircan için verilen oylar yeterli orana ulaşmadığından üyeliği reddedildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Ulaşım kartlarının imha edilmesi ve kooperatif binasına ek muhasebe odası inşa edilmesi oy çoğunluğuyla kabul edildiği genel kurulda açık oylama ile yapılan ve 2 seneliğine seçilen yeni yönetim, Murat Akyüz, Çetin Çimen, Mustafa Günay, Birol Civelek, Murat Baykal, Yönetim Yedek; Ali Albayrak, İsmail Özen, Hasan Yılmaz, Kemal Demirhan, Abdullah Kır, Denetim Asil; Faruk Deniz, Hamza Uçar, Hayati Çatpınar, Denetim Yedek; İsmail Atar, Yüksel Aslan ve Recep Uzunmehmetoğlu'dan oluştu.