Fatih Mahallesi istikametiyle, Alaplı şehir merkezinin Mollabey yolu ve Kapalı Pazaryeri yolu güzergahı arasındaki yaya ve araç ulaşım bağlantısını sağlayacak olan köprünün inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam  ederken, 80 metre boy ve 8 metre enindeki köprünün ayak kazıklarının çakılmasına da başlandı.

Fatih Mahallesi köprüsünün Limak firması tarafından yürütülen kazık çakma çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, köprü ayakları için gerekli olan toplam 32 adet kazıktan 25 adedinin çakıldığını belirterek, “7 adet kazığın da çakılmasının ardından, köprünün üst yapı çalışmalarına başlanacak.” Dedi.

Köprü yapımına engel olan 39 nolu Kamyoncular Kooperatifi binasının yıkım çalışmalarının da tamamlandığını bildiren Belediye Başkanı Çimenoğlu, şöyle dedi:

“ Bu köprü yapılırken, köprü ayaklarının bir tarafı  39 Nolu Kamyoncular Kooperatifi’nin binası ile çakışıyordu. Bu konuda biraz sıkıntı yaşadık. Ama Alaplı Kaymakamlığı ile ortak bir çalışma yaparak, Kamyoncular Kooperatifi’ne yeni bir yer bulduk ve onları taşıdıktan sonra başlanan binanın yıkım çalışmaları da tamamlandı. Ardından da, köprü ayaklarının kazıklarının çakılmasına başlandı. Derenin içine 20 adet kazık çakıldı, 6’şar adet olmak üzere köprünün iki tarafındaki ayaklarına da toplam 12 adet kazık çakılacak. Köprünün tamamı için ise toplam 32 adet kazık çakılacak. Bu çalışmanın ardından da ayaklar konulup, köprü inşaatı tamamlanacak. Köprünün toplam maliyeti, 2 milyon lira civarında. Köprü ayakları için kazık çakma maliyeti ise toplam 1 milyon lira civarında. Köprü inşaatının kazıklarını Karayollarının Kdz. Ereğli-Düzce arasındaki duble yol çalışmasını yürüten Limak firması yürütüyor. LİMAK, bu köprü kazıklarını çakma makinesini kısa süreliğine sırf bu iş için Ankara’dan buraya getirdi. Bu makine, buradan da Antalya’ya gidecek. İşin zor olan kısmını çözdük. Ben buradan, Alaplı halkı adına Zonguldak Milletvekilimiz ve TBMM eski Başkanımız Sayın Köksal Toptan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. LİMAK firması Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nihat Özdemir’e de desteğinden ve ilgisinden dolayı yine Alaplı halkı adına ayrıca teşekkür ediyorum.”