Alaplı İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Akman, ilçede 20 köyün ulaşımını sağlayan Çatak Köprüsünün tamir ve bakım çalışmalarının bittiğini bildirdi. KÖYDES Projesi kapsamında ilçedeki köylerde çalışmaların sürdüğünü belirten Akman, şunları kaydetti:
"Alaplı Çatak Köyü yolu üzerindeki 20 köyü birbirine bağlayan Çatak Köprüsünün tamiratı bitti. Yapımına bir süre önce başlanılan Çatak Köprüsü, devlet-millet işbirliği neticesinde yapıldı. Devlet malzeme yardımı yaptı, köylü işçiliğini üstlendi. Son yıllarda bu şekilde yapılan işlerle Alaplı'nın köylerinde çözüme dönük işler daha hızlı ve seri şekilde yapılıyor.
Devlet-Millet işbirliğinin çalışmaları ile köylerimizde yapılmaya başlanılan işler daha hızlı ve seri şekilde bitiyor, proje maliyetlerinin kat ve kat altında ki fiyatlarla işleri bitiriyoruz, bundan devletimizde kazanıyor, köylerimizde elini taşın altına koyarak daha hızlı ve seri şekilde işleri bitiriyorlar. Örneğin bir köyün atık su giderleri ve kanalizasyonu projesi 240.000 bin TL proje ile geldi, biz bu projeyi 42.000 bin TL gibi bir rakamla bitirmeye çalışıyoruz, burada devlet dahil hepimiz kazançlıyız. Köy muhtarlarımız ve köylümüz ortak projelere katkıları olduğu müddetçe köylerimizde çözülmeyecek hiçbir sorun kalmaz."