Çaycuma ilçesinden geçen Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün 6 Nisan 2012'de çökmesi sonucu hayatını kaybeden 15 kişi, belediye tarafından yaptırılan anıtın önünde anıldı.

Çaycuma Belediyesince düzenlenen anma töreni kapsamında, olayda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu 6 Nisan Anıtı açıldı.

Cenazesi defnedilen 11 kişi ile cesetleri bulunamayan Tahir Özkara, Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu ile Kadın Saraç için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yaptığı konuşmada, 3 yıl önce ilçede facia yaşandığını, 1951'de hizmete giren köprünün bir bölümünün çöktüğünü hatırlattı.

Olayda 15 kişinin suya kapıldığını anlatan Kantarcı, "Günlerce, aylarca onları aradık ancak 11'inin cesedine ulaşabildik. Diğer 4'ünü Filyos Çayı, halen koynunda barındırıyor. Bu tür felaketler insanların yüreklerini paralıyor ve unutulmuyor" dedi.

Kantarcı, göreve gelmelerinin ardından meydan düzenlemesi yaparak, faciada hayatını kaybedenlerin hatırasına anıt yaptıklarını, isimlerinin burada yaşatılacağını dile getirdi. 


- Çaya düşen minibüsten indi, hayatta kaldı

Köprünün çökmesi üzerine çaya düşen, içinde 10 yolcunun bulunduğu minibüsten oğlunun isteğiyle son anda inen Fatma Gülşen de kayıplardan Sezgin Gülşen'in yakınları olduğunu, olayın acısını aileyle hissettiğini anlattı.

Olay günü bindiği minibüsten oğlu Kerem Gülşen’in "Anne, seni ben eve bırakırım" demesi üzerine indiğini aktaran Gülşen, "Keşke ben öleydim de Sezgin ölmeseydi. Yakınların çok ıstırabı var. Nasıl dayansın annesi?" diye konuştu. 

Necati Azaklıoğlu’nun kardeşi Bahattin Azaklıoğlu da acılarının çok büyük olduğunu dile getirerek, anıt sayesinde faciada ölenlerin isimlerinin ilelebet yaşayacağını kaydetti.

Törende, aileler hüzünlü anlar yaşadı.

Çaycuma'da, 6 Nisan 2012'de Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi olan minibüs ile 5 yaya, akıntıya kapılmış, 11 kişinin cesedine ulaşılabilmişti.

(AA)