Zonguldak Belediyesi tarafından dere üzerine yaptırılan köprü hizmete açıldı. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref yaptığı konuşmada, Zonguldak'ta trafik sıkışıklığını gidermek için projeler üretmelerinin yanı sıra köprü yapım çalışmalarına da başladıklarını söyledi.
Devlet Su İşleri tarafından Acılık Deresi üzerine üst geçit yapıldığını, belediye olarak da TEKEL binası önünden yol açarak çevre duble yola bağlandığını söyleyen Eşref, "Bu bölgeye belediye meclisinin ilgili komisyonunca TEKEL Sokağı adı verildi. Belediye binasının arka tarafından geçen bölge de Atatürk Caddesi oldu. Kent trafiğinin rahatlatılması kapmasında çalışmalarımız devam ediyor.
Karaelmas Mahallesi'nde oturan vatandaşlarımızın, buradaki ilköğretim ve lisede okuyan öğrencilerin daha kısa zamanda kent merkezine ulaşabilmesi için bu köprüyü yapmaya karar verdik. Belediyenin kendi imkanları ve işçisinin kullanıldığı 25 metre uzunluğu 2.70 santimetre genişliğindeki 5,5 ton demir kullanılarak yapılan köprü 15 bin liraya mal oldu. Merkez atölyesi arkasındaki Aziziye Caddesi'n-deki köylere sefer yapan minibüsleri de hal binasının yanındaki alana taşıyacağız. Böylece minibüsler kent merkezine girmeden seferlerini yapabilecek, bu da trafiği bir nebze olsun azaltacak" dedi.Konuşmanın ardından bazı meclis üyeleri ile birlikte köprü hizmete açıldı.