Kdz.Ereğli-Kandilli karayolunun uzun yıllardır kanayan yarası olarak bilinen ve yaşanan trafik kazaları nedeniyle mağduriyet oluşturan Gökme Köprüsü'nde yeni düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:



"Köprünün yetersiz oluşu nedeniyle yol genişletilerek bir köprü daha yapıldı. Devasa istinat duvarıyla olası göçük ihtimaline karşın desteklenen köprünün bitimiyle birlikte yol kenarlarında kaldırımları yapılacak. Kamuoyunda düz olmadığı gerekçesiyle bazı eleştirilere neden olan köprünün bitimiyle birlikte söz konusu eleştirenlerin yerini övgüye bırakacağını vurgulayan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, köprünün ve yolun genişlemesiyle hem Kandilli’ye gidiş ve gelişlerin, hem de bölge trafiğinin rahatlayacağını belirtiyor. Bugünde Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar ve Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert’ten köprü hakkında son bilgileri alan Başkan Uysal, köprünün en kısa sürede tam olarak ilçe halkının hizmetine açılacağını hatırlatarak, “Eski köprüyü yıktık. Yenisinin yapımı ve yol genişletme ve düzenleme çalışmalarının bitimiyle birlikte, bölgenin ulaşımı hem sağlıklı hem de güvenli olacak. Özellikle trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı Balı bölgesinde önemli bir sorunu da çözüme kavuşturuyoruz.” diye konuşuyor.

Öte yandan Başkan Uysal, Kırmacı mevkiinde yapılan Gençlik ve Spor Merkezi inşaatını da inceleyerek firma yetkililerine ‘işi hızlandırın’ çağrısında bulundu…