Kordonboyu gezi yolu, bakımsızlıktan geçilmiyor... Zonguldak Belediyesi'nin yaptığı yenileme çalışmaları sırasında, elektrik direklerini söküp tellerin ucunu bantlaması, hem çocuklar, hem de yetişkinler açısından tehlike saçıyor. Elektrik tellerinin sadece bantlanıp çevresinde uyarıcı bir önlem alınmayışı sakıncalı bulunuyor. Çok sayıda insanın yürüdüğü gezi yolu üzerinde çocuk parkının oluşu da bir kazaya davetiye çıkartıyor. Kırılan lambaların yerine ampul takılmadığından dolayı boş kalan prizler, korku veriyor. Yenilenen oturma bankları boyanmadığı için böcekler rahatsızlık veriyor. Kordonboyu'nda çöp kutusu yok. Çöplerin yola atılması, hem kötü kokuya, hem de çevre kirliliğine neden oluyor. Bu arada, sahil yolundaki saksıların hiç birinde çiçek bulunmuyor. Gezi yolunu güzelleştirmek süslemek yerine, boş saksıların bir köşeye atılması, gezi yolunun değerini düşürüyor.  Kordonboyu gezi yolunda yürüyen kişilerin görüş, eleştiri ve şikâyetlerini sorduk. Şu yanıtları aldık:
Hasan Yokuşar: "Bunlar nasıl bir önlem? Elektrik tellerini düzeltmek için neyi bekliyorlar? Ne zaman bir önlem alınacak? İlla bir can mı yanması lazım? Ben çevre koruma derneğinin üyesiyim. Söyleyin ben çöplerimi nereye atayım? Ya da nasıl bir banka oturayım?"
Mecdi Gökçe: "Banklar yenileneli yaklaşık bir ay oldu. Önemli olan bankları yenilemek değil. Bakımını yapabilmek. Ne bir cila, ne de bir bakım yapıldı. Tasarruf olsun diye eski tahtaları kullanmışlar. Bu yüzden böcek dolu. Bankta oturamıyoruz. Başkanımız seçimden sonra sahil yoluna bir kez bile uğramadı.
Buranın halini gören yok. Çöp kutularımız yok. Bu konuda a Çevre Koruma Müdürümüz de bizimle ilgilenmiyor."