Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile Kocaeli ili Körfez ilçesi Ticaret Odası arasında kardeş oda protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında odalar arası ikili görüşmeler, ortak projeler ve ticari faaliyetler yürütülmesi kararı alındı.

Kdz. Ereğli TSO’dan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Kocaeli iline bağlı Körfez İlçesi Ticaret Odası ile işbirliği protokolü imzalayarak kardeş oda oldu. Körfez Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine Ereğli heyetinden Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın ve Genel Sekreter Gündüz Acar katılırken Körfez Ticaret Odası’ndan ise Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, Meclis Başkanı Güngör Ayhan, yönetim kurulu başkan yardımcıları Sedat Zımba, Recep Öztürk,  yönetim kurulu üyeleri Ahmet Kırcı, Veli Yıldız, Erkan Çağlayan, Mustafa Genç, Hetem Karahancı, Mustafa Gülçan, ile Meclis üyeleri İlker Korkmaz, Şener Söğüt ve Genel Sekreter Kenan Mintaş katıldı.

Toplantıda ilk konuşan Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, imzalanacak işbirliği protokolünün her iki oda için de hayırlı olması dileyerek, “İmzalanan bu anlaşma ile iki Oda arasında köprü kurmuş oluyoruz. Odalar arasında iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standardının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği ile daha kapsamlı faaliyetler ve projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkı sağlamak açısından bu protokol bizler için çok önem taşıyor. Karadeniz Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar Tetiker’ e de Odamıza gerçekleştirmiş oldukları ziyaretleri için Odamız adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ise ilk kardeş odalarının Körfez Ticaret Odası olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın başkan ve yönetimi gerçekten bizi çok sıcak ve samimi bir şekilde karşıladılar, öncelikle kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra kardeş Odamız olan Körfez Ticaret Odası ile karşılıklı ziyaretlerimiz ve bilgi alışverişimiz sıkça olacaktır. Körfez, ülkemiz ekonomisi için önemli limanları ve büyük şirketleri içinde bulunduran bir ilçemiz. Dolayısı ile böyle bir bölgenin Ticaret Odası ile işbirliği halinde olmanın ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Tetiker, ayrıca oda olarak hizmet standartlarını arttırmak adına biri yurt dışı biri de yurt için de olmak üzere iki şehrin Ticaret Odalarıyla daha kardeş oda protokolü imzalayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ve Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, karşılıklı iyi niyet dileklerini iletip önceden hazırlanmış protokole imza attılar.

İmza töreni her iki heyetin günün anısına birbirlerine karşılıklı olarak plaket ve hediyeler takdim etmesiyle son buldu. Heyetler daha sonra birlikte öğle yemeği yedi. (Haber Merkezi)