Kandilliler Derneği olağan genel kurulunu dernek hizmet binasında gerçekleştirdi. Divan Başkanlığını Cihat Kalafat'ın yaptığı kongre, Eşsiz Önder Mustafa Kemal Atatürk ve maden şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Çalışma raporunu okuyan Dernek Başkanı Korhan Us, olağanüstü kongre ile göreve geldiklerini ve bu arada başta İstanbul'daki Kandilliler olmak üzere bir dizi etkinlik yaptıklarını, Alacaağzı'ndaki çevre kirlenmesine karşı mücadele verildiğini, sağlanan aidat ve bağış gelirleriyle Kandilli'deki İlköğretim okulunun bazı giderlerinin karşılandığını ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKKA) Kandilli'de atıl duruma çıkarılan paytonu onarma ve çalıştırmak üzerine proje götürdüklerini anlattı. Yönetim ve denetim kurulları raporlarının görüşülmesi maddesinde söz alan dernek üyelerinden Eyüp Bektaş, Korhan Us'un büyük bir özveri içinde görev üstlendiğini ve derneğin yeniden işler hale getirilmesinde gösterdiği duyarlılığın ve çabaların asla unutulmayacağını belirterek kendisine teşekkür etti.
Yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimi öncesinde, olağanüstü kongrede göreve gelen yönetim kurulundan Noyan Keskin, Cemal Özkan ve Güler Kundakçı Durmuş başka derneklerde görev ve sorumlulukları bulunduğu için yeni yönetim kurulunda görev almayacaklarını belirterek aday olmadılar.
Daha sonra tek listeli açık oylama sonucunda yönetim ve denetim kurulu şöyle oluştu:
Yönetim Kurulu; Korhan Us, Kamuran Ayyıldız, Bülent Akçakese, Nimet Yıldızhan, Ayben Kırdar, Mustafa Kemal Bektaş ve Sebahattin Tokgöz.
Denetim Kurulu; Cihat Kalafat, Necati Vurgun ve Nadide Kurubacak.
Yeni kurulların önümüzdeki günlerde görev bölümü yapması bekleniyor.