Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Belediye hakkında isimsiz mektup yazanları korkaklıkla suçladı

Alaplı Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında, AKP’li Meclis üyesi Mehmet Yaman kendisine gelen isimsiz mektup’u soru önergesi olarak sunmasının ardından Mektup’u Mecliste okuyan Çimenoğlu, “Belediye hakkında isimsiz mektup yazıldığını bu mektup başta Bakanlıklar olmak üzere Valiliğe, Kaymakamlığa, Savcılığa ve Belediye Meclis üyelerine yollandığını söyledi. Bu tür mektup’u yazanların 1 kişi değil, kişiler olduğunu belirten Çimenoğlu, “Bunları yazanlar korkak insanlardır. Cesaretli olan mektubun altına ismini de yazar” dedi. İsimsiz mektup ise şu şekilde;

“Alaplı onaylı imar planında eski Alaplı köprüsü ile kapalı spor salonu arasında yolun dere tarafından kalan halkın kullanımı için park bahçe ve gezinti alanı olarak ayrılmış alanlardır. Bu alanlar üzerinde kalıcı hiçbir yapı yapılmaması gerekmektedir. Oysa Alaplı Belediyesi bu alana hiçbir şehircilik kuralına uymadan kalıcı dükkan ve iş yerleri inşaatlarına başlamıştır. Görevi yeşil alanları çoğaltmak olan belediye açıkça var olan yeşil alanlara kaçak inşaat yapmaktadır. Açıkça 3194 sayılı imar kanunu bizzat uygulayıcı belediye tarafından çiğnenmektedir.

Daha önceleri dere kenarına yapılan ucube dükkan ve işyerlerinin yerine yapılan bu binalar plan ve şehircilik nizamlarına aykırı olduğundan zaten bir müddet sonra yıkılmak zorunda kalınacaktır. Bu ise kamu kaynağının israfı haline gelmektedir. İleride daha büyük sıkıntılara yol açacak bu haksız hukuksuz ve kaçak inşaatların durdurulmasını Alaplı’da yaşayan kişiler olarak talep etmekteyiz.Gerekenin yapılmasını saygılarımla arz ederim.”