Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3. Sınıf Öğrencileri topluma hizmet dersi kapsamında, ‘Korkmayın, herkes matematik öğrenebilir’ projesini hayata geçirdiler.

 

Grup adına gazetecilere açıklamada bulunan Şeyda Öztürk, topluma hizmet dersi kapsamında hazırlanan projeye, ‘Korkmayın, herkes matematik öğrenibilir’ ismini koyduklarını belirterek, “Eğer amaç topluma hizmet etmekse ki yarının yetişkinleri de bugünün çocuklarıdır, bu sebepten biz önce çocukların önyargılarını silmemiz gerektiğini düşündük” dedi.

 

Matematiğin hayatın her alanında olduğunu hatırlatan Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Bilindiği üzere çocuklar bu derse karşı fazlasıyla korkarak bakıyorlar ve biz bugün çocuklara matematiğin eğlenceli ve onlar için oyun konumuna getirilebileceğini de göstermek istedik. Etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu çalışmayı gerçekleştirirken kullanılan malzemeleri Kdz. Ereğli Belediyesinden temin ettik. Projemizin içinde yani boyanan duvarda ortaokul müfredatına uygun matematik sembol, formül ve ispatları yer aldı. Bu çalışmayı bakımsız ve kötü durumda bir bahçe duvarına sahip olan Kepez İzmirlioğlu Ortaokulu’nda gerçekleştirdik.  Hedefimize ulaşabilmek ve çocukları matematik dersine ısındırabilmek amacıyla boyama sırasında öğrencilere fırçalar dağıttık ve çalışmaya onların da dahil olmasını sağladık. Projemizi gerçekleştirmemize katkı sağlayan Kepez İzmirlioğlu Ortaokul Müdürü İsmet Kalıçlı, Müdür yardımcısı Beşir Men, Resim Öğretmeni Ayşegül Gürhan,  Kdz. Ereğli Belediyesi, İnşaat Ustası Kenan Okur, İnşaat Mühendisi Yunus Sarıtaş’a teşekkür ederiz”

 

Doç.Dr.İlhan Karataş’ın proje danışmanı, Şeyda Öztürk, Yaşare Okur, Sıdıka Esra Akagündüz, Tuğba Karatepe, Esma Özmen ve Fadime Gürbüz’ün proje üyeleri olduğu hatırlatıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)