Kdz. Ereğli'de 5 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangın maddi hasara yol açtı, boşaltılan apartmandaki vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı, baygınlık geçiren bir vatandaşa sağlık ekipleri müdahale etti.



Alınan bilgiye göre, Bağlık Mahallesi Erdemir Caddesi'ndeki 5 katlı Pınar apartmanının çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile yayılan alev ve dumanları fark eden mahalle sakinleri, itfaiye ekiplerine haber verdi.




Olay yerine gelen Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri yaklaşık 1,5 saat süren müdahalenin ardından alevleri söndürdü. Yol güzergahı trafik akışına tamamen kapatılırken apartmanda bulunanlar ise tahliye edildi. Çatıda yangını gören apartman sakinleri göz yaşlarına hakim olamadı, baygınlık geçiren bir vatandaş ise 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, yangının çıkışı ile ilgili henüz netleşen bir durum bulunmadığını belirtirken vatandaşlar apartmanın giriş
katındaki restoranta ait bacanın yangına neden olduğunu ileri sürdü.





Apartmanın çatı katında ve 2 dairede maddi hasar meydana geldiği yangın yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından tamamen kontrol altına alındı.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)