29 Mart 2009 yerel genel seçimlerinde AKP'den Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığına aday olan Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı'nın konuşmaya başlayacağını bildiren açıklama şu şekilde:
15 Aralık Çarşamba  günü akşamı saat 21.30'da Kanal 67'de usta gazeteci Erhan Çakmak'ın canlı yayın konuğu olacak olan Yüksel Balcı, Karadeniz Ereğli'de herkesin konuşmaktan korktuğu konulara değineceğini ve böylece Ereğli'de bir takım çevrelerin yarattığı korku psikolojisine meydan okuyacağını vurguladı.
Karadeniz Ereğli'de herkesin gerçekleri konuşmaktan kaçındığını, eleştiri yapmaktan korktuğunu ve böylece birilerinin istediği gibi bu kentte at oynattığını söyleyen Yüksel Balcı, yapacağı çok önemli açıklamalar ile bir anda gündemin değişeceğini vurguladı. Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, Karadeniz Ereğli'de bazı yolsuzluklardan tutun da, bir çok usulsüzlüklere kadar herşeyi açık açık kamuoyu ile paylaşacağını söyleyerek, "Karadeniz Ereğli'de kimsenin kimseden korkmadığını ıspatlayacağım. Karadeniz Ereğli'de herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışı ile yaşıyor. Herkes çamura bulaşmamak adına bir şeyleri ve gerçekleri kamuoyundan gizliyor. Bugün başkalarına dokunan yılan yarın size de dokunur. Eğer ortada bir çamur var sa bir gün mutlaka size de sıçrar, İşte bu nedenle o çamuru ve bataklığı kurutmak lazım. Bunun için de Ereğli halkının bazı gerçekleri bilmesi gerekir. Katılacağım bu programda her şeyi, ama her şeyi açık açık kamuoyu ile paylaşacağım" dedi.
Yüksel Balcı Ereğli halkına çağrıda bulunarak, "Bu kentte yaşayan herkesi bir geceliğine dizi alışkanlıklarından vaz geçerek, bu kentte neler olup bitiyor haberdar olmaları ve gerçekleri öğrenmeleri adına, Çarşamba günü akşamı Kanal 67'de ve aynı zamanda da Değişim Radyo'dan da yayınlanacak olan programı izlemeye davet ediyorum. Bu kentte bazı gerçekleri öğrenmeleri ve hiç kimsenin kimseden korkmayacağını görmeleri için herkesin bu programı mutlaka dinlemesini rica ediyorum" şeklinde konuştu.