Salı akşamı, yeni aldığı otomobili ile gezmeye çıkan Rasim Meşe’nin, otomobili ile birlikte Erdemir Kızılcapınar Barajı'na düştüğü tahmin edilmiş, Çarşamba günü başlatılan arama çalışmaları dün bölgeye gelen Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü sonar cihazlı arama kurtarma botu sayesinde otomobilin yeri tespit edilmişti. Çalışmalar, suyun aşırı bulanık ve çamurlu olması sebebi ile savcının talimatı ile cesedin aranması için Pazar gününe bırakılmıştı. Saat 12.30 gibi başlatılan çalışmalar sonrasında cesede ulaşılamadı. Yapılan görüşmeler sonrasında otomobilin çıkarılması talimatı verildi. Otomobili çıkarmak için dalan balık adamlar halatları bağladıktan sonra sudan çıktı.

CESET OTOMOBİLDEN ÇIKTI
Ereğli Belediyesi İtfaiyesi ve Zonguldak Deniz Polisi balık adamları Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait 35 tonluk vinç, otomobili sudan çıkardığı anda, Rasim Meşe’nin cesedini gördüler. Vincin çalışmasını durduran balık adamlar, Rasim Meşe’nin cansız bedenini bota alarak kıyıya getirdi. Ceset tornasına konan Rasim Meşe’nin cenazesi, pikap ile Ereğli Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

AİLE FERTLERİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Cesedin bulunması ile birlikte Rasim Meşe’nin en büyük oğlu Ersin Meşe babasının konduğu pikap ile Ereğli Devlet Hastanesi'ne gitti. Meşe’nin küçük oğlu Rıfat’ın sinirli olduğunu söyleyen aile yakınları, Jandarma’dan Rıfat’ın gönderilmemesini istedi. Gözyaşlarına boğulan Rıfat Meşe’yi arkadaşları sakinleştirdi.

ACI FERYATLAR YÜREKLERİ DAĞLADI
5 çocuk babası Rasim Meşe’nin cansız bedeninin sudan çıkarılması ile birlikte ağıtlar yakıldı. Meşe’nin küçük Kızı Ebru ve Leyla, gözyaşları içerisinde çalışmaları seyretti. Otomobilin sudan çıkarılması ile birlikte fenalaşan aile yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Otomobilin yanına gelerek babası için gözyaşı döken Leyla Meşe’yi yakın arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Otomobilin yanında feryat eden Leyla Meşe, “Babamın arabası burada babam nerede? Beni babama götürün” diyerek feryat etti. Genç kız, yaşadığı acı ile yere yığıldı. Bazı aile fertleri ise görüntü alan basın mensuplarına saldırdı. Aile yakınlarını, jandarma araya girerek engelledi.

Otomobilin sudan çıkarılması ile birlikte, jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin otomobil üzerinde gerekli çalışmayı tamamladıktan sonra otomobil çekiciye yüklenerek olay yerinden kaldırıldı.
5 gündür kayıp olan ve cansız bedenine ulaşılan Rasim Meşe’nin kesin ölüm sebebinin, yapılacak otopsi sonrasında belli olacağı belirtildi. Jandarmanın, olayla ilgili tahkikatı sürdürüyor.