Kdz.Ereğli'de marşı takılı kalan kamyon bir anda yanmaya başladı. Yanan kamyona, kısa sürede olay yerine gelen Ereğli İtfaiyesi müdahale etti. Büyük hasar gören araç, çekici ile olay yerinden kaldırıldı. 
   

Ereğli-Yeşiltepe yolu İmam Hatip Lisesi karşısında saat 14.00 sularında meydana gelen olayda, aracı arıza yapan ve çalışmayan 06 AT 392 plakalı kamyon sürücüsü İlyas Başol (41), aracın neden çalışmadığını araştırmaya başladı. Mazotun bittiğini düşünen sürücü, benzin istasyonundan bidon ile mazot aldı. Aldığı mazotu kamyonuna koyan sürücü, kamyonun yine çalışmaması üzerine elektrik ustasına haber verdi. Elektrik ustasının da çalıştıramadığı aracının kupasını deviren ve bazı kontrolleri yaptıktan sonra marşa basan sürücü Başol, kontağın takıldığını fark etti. Kontağı kapatmasına rağmen marşın takılmasını engelleyemeyen sürücü kutup başlarını çıkarmak istedi. Ancak yaptığı bu müdahale de yeterli olmadı. Alev alan araç yanmaya başladı. Çevredeki vatandaşlar, sürücünün yanına gelerek aracı söndürmek istedi. Bu arada, haber verilen Ereğli Belediyesi İtfaiye ekipleri de kısa sürede olay yerine geldi. Yanan araca müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını söndürdükten sonra soğutma çalışmalarına başladı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Kamyondaki yangının söndürülmesinin ardından polisler, sürücü İlyas Başol’dan olay hakkında bilgi aldı. Polislere bilgi veren sürücü İlyas Başol’un gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Gazetecilerin sorusunu yanıtlayan sürücü Başol, “Aracım arıza yaptı. Mazot bitti zannettim. Mazot aldım. Ancak yine çalışmadı. Elektrik ustası çağırdım. Yine çalışmadı. Kupayı kaldırıp marşa basınca marş takılı kaldı. Kutup başını sökmeye gidinceye kadar alev aldı.” dedi.
Büyük zorluklar içerisinde aldığı kamyonu yanan ve gözyaşlarını tutamayan sürücü İlyas Başol’u arkadaşları ve yakınları sakinkleştirmeye çalıştı. Motor bloğunda başlayan ve kupaya kadar çıkan yangında büyük hasar gören Kamyon, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait vinç ile olay yerinden kaldırıldı. Sürücü İlyas Başol, ifadesi alınmak üzere Bağlık Polis Karakolu'na götürüldü. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.