Zonguldak’ın en işlek caddesi olan Gazipaşa caddesinde gece saat 01.30 sularında patlama meydana geldi. Patlama nedeni ile ölen ve yaralının olmaması sevindirirken civar da bulunan Banka ve bazı dükkânlar büyük oranda hasar gördü.

 

Gazipaşa Caddesi'nde üst katı birahane olan 2 katlı binanın alt katında bulunan restoranda patlama meydana geldi. Patlama sırasında cadde ve sokakta kimsenin bulunmayışı nedeniyle ölen ve yaralı bulunmamakta, ancak Civarda bulunan Banka ve birçok iş yeri büyük oranda hasar görürken patlamanın gaz sıkışmasından meydana geldiği öğrenildi.

Restorandaki tüpleri tahliye eden itfaiye ekiplerinin ilk incelemesinde patlamanın gaz sıkışması sonucu meydana geldiği belirlendi. İl Emniyet Müdürlüğünden bir bomba imha uzmanı da restoranda inceleme yaptı. Restoranın bulunduğu binanın büyük hasar gördüğü patlamada, cad denin yaklaşık 100 metrelik kesiminde bulunan çok sayıda iş yeri ile 2 banka şubesinin camları kırıldı ve iç kısımlarında hasar oluştu. Olay yerine gelen bazı iş yeri sahipleri, patlamanın etkisiyle dükkânlarından etrafa yayılan kıyafetleri topladı, cam kırıklarını temizle di. Patlama anında restoranın bulunduğu caddede, yaya ve araç geçişinin olmamasının olası faciayı önlediği bildirildi. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, zarar gören iş yerlerini inceledi, olay yeri inceleme ve itfaiye ekiplerinden bilgi aldı.

 

EŞREF’TEN ESNAFA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Öte yandan patlamanın gece olması nedeniyle birçok vatandaş olaydan haberdar olmadı. Sabah saatlerinde işlerine giden vatandaşlar olay yerini görünce gözlerine inanamadılar. Yıkık ve harabe şeklinde olan dükkânlarda hasar tespiti yapılırken, Zonguldak belediye Başkanı İsmail Eşref’te olaydan zarar gören esnafları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu

 

KOÇAL’DAN MESAJ

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Valisi Erdal Ata’ya Gazipaşa Caddesinde meydana gelen patlama nedeni ile geçmiş olsun mesajı gönderdi. Koçal mesajında, “İlimiz Gazipaşa Caddesi'nde saat 01.00 sıralarında gaz sıkışması sonucu bir patlama meydana geldiğini, birçok işyeri ve resmi kurumların ciddi anlamda zarar gördüğünü üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Yaşanan bu olayda can kaybının olmayışını bir teselli olarak görüyor, zarar gören esnafımıza ve Zonguldak halkına şahsınızda geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ayrıca zarar gören esnafımızın zararlarının en kısa sürede telafisi için göstereceğiniz çabaya şimdiden teşekkür ediyor, başarı dileklerimle, saygılar sunuyorum” denildi.