Sağanak yağış Zonguldak bölgesinde korkulu anlat yaşattı. 2007 Yılının Ağustos ayında Zonguldak'ta meydana gelen sel felaketinden Karadeniz Ereğli ciddi darbe almıştı. Kavaklık Mahallesinde yaklaşık 100'e yakın ev sular altında kaldığı sel felaketinde yine mağdur duruma düşmek istemeyen Kavaklık Mahal-lesi sakinleri Pazartesi günü gecesini endişe ile geçirdi. Kabasakal deresinin taşmasından endişe eden vatandaşlar gece boyunca adeta nöbet tutarken alt kaltlarda oturan vatandaş-larda evlerindeki eşyaları boşalttı.

YETKİLİLER BEKLEDİ
Gece geç saatlere kadar Kavaklık Mahallesinde yeralan köprü başında iş makinası hazır olarak bekletilirken yetkililer de herhangi bir dere taşma olayına karşı da vatandaşları uyararak önlem almasını istedi. Dere boyunca evleri bulunan vatandaşlar sabaha kadar adeta nöbet tutarken Devlet Su İşleri yetkililerine de sert tepki gösterdiler. Gazetecilere konuşan mahalle sakinleri, "Herkes görüyor kimisi evinde rahat rahat bayramını geçirirken biz dere taşacak mı taşmayacak mı eşyaları taşısak mı taşımasak mı kavgası içerisindeyiz. Kavaklık Mahallesi daha önceki yıllarda meydana gelen sel felaketinden ağır darbe almıştı. İnsanlarımız endişeli bir bekleyiş içerisinde. Kabasakal deresinin taşmasından korkuyoruz. Bu yüzden sabaha kadar heran sel olacakmış korkusu ile yaşayacağız. Devlet Su İşleri yetkililerine gerekli müracaatları yaptık sıkıntımızı anlattık ancak somut hiçbir adım atılmadı. Olası bir sel felaketinde bu kez hesabını yetkililerden sorarız" sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.

HASTANE CADDESİ SULAR ALTINDA
Ereğli Devlet Hastanesi, Bölge Komutanlığına giden yol güzergahı aşırı yağışlar nedeniyle su altında kaldı. Ulaşımın zaman zaman durma noktasına gelirken biriken suların oluşturduğu gölet yüzünden vatandaşların bir çoğu evlerinden çıkamadı. Ereğli Belediyesi ekipleri Kadıtarlası güzergahından yağışlarla gelen toprak yığınlarını kaldırabilmek için yağış altında uzun süre mücadele etti.

DERELER TAŞTI
Sağanak yağışın Karadeniz Ereğli'de korkulu anlar yaşattığı geçtiğimiz saatlerde Kemer mevkiinde de ulaşım güçlükle yapıldı. Kemer güzergahında yeralan derenin anayol seviyesine gelmesi, dereden gelen malzemelerin de ana yol güzergahına yayılması ulaşımın zorlaşmasına neden olurken bu bölgede herhangi bir ev ise yağışlardan ötürü hasar görmedi.

Gecenin geç saatleri olmasına rağmen gazeteciler yine görev başındaydı. Cihan Haber Ajansı Ereğli Muhabiri Sinan Kabatepe ve Yeni Adım Gazetesi Ereğli Muhabiri İlhan Çetin, Kavaklık Mahallesinde vatandaşlar ile röportaj yaparken.

Kavaklık Mahallesi sakinleri sabahın erken saatlerine kadar dere taşacak korkusu ile beklediler.

Yoğun sağanak yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiledi.