MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, TTK'da meydana gelen maden faciası ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında organizasyon eksikliği olduğunu öne sürdü.
MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, beraberindekiler ile birlikte parti binasında basın açıklamasında bulundu. Korkutan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi 1 Nolu Kuyu'da meydana gelen patlamada 28 madencinin cenazesinin çıkarıldığı hala 2 madencinin cenazesine ulaşılmadığı olayla ilgili olarak açıklamada bulundu. Korkutan, açıklamasında şöyle dedi:
"Konunun hassasiyeti nedeniyle şimdiye kadar bir basın açıklaması düzenlemedik. Bunun yerine maden şehitlerimizin aileleriyle bir arada olduk. Bugün itibariyle görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ben 5 gün boyunca gece yarılarına kadar olay yerinde bulundum. Gözlemlerim sonucu ciddi bir organizasyon eksikliğini fark ettim. Bununla birlikte bölgede bir telaş vardı. Bölgeye gelen bakanlara yanlış bilgiler verildi. İlk günün ardından büyük bir risk alınarak kurtarma çalışmaları başladı. Bize göre büyük bir rezalet yaşandı. Cesetler çıkarıldıktan sonra, ailelere teslim edildiği sırada da büyük bir karışıklık yaşanarak rezalet katlandı. Bu karışıklık yüzünden aileler ikinci büyük acılarını yaşadı. Devletin bu tip durumlarda devreye girmesi gerekiyor. CHP yas gününde Zonguldak'ta bayram havası estirmeye çalıştı. Bu durumu kınıyoruz." MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, olayla ilgili olarak bağımsız bir araştırma komisyonu kurulmasını isterken olayın ince detaylarına kadar araştırılmasını sözlerine ekledi.