Zonguldak merkeze bağlı Köroğlu köyünde yaşanan içme suyu sıkıntısından dolayı kadınlar 500 metre mesafeye sahip dik patikadan sırtlarında bidonlarla evlerine su taşıyor. Köyde yaşayanların büyük çoğunluğunun Köroğlu soyadını taşıdığı köyde vatandaşlar, ana depoya gelmesi gereken suyun muhtarlıkça taşeron şirketlere verildiğini iddia ederek, 3- 4 aydır su alamadıklarını belirtiyor.

Köroğlu Köyü 1. Azası Hasan Köroğlu, Vali Erdal Ata'dan ve İl Özel İdare yetkililerinden sorunun çözümü konusunda yardım istedi. Köroğlu, "Suyumuzun özel şirketlere verilmesini istemiyoruz. Özel şirketlere su verildiği zaman köylü susuz kalıyor. Köyde şu anda su yok. Köylü kadınlar, köyün 400-500 metre aşağısında, dik ve patika yolu kullanarak, sırtlarında 25 kiloluk bidonlarla su taşıyor. Bu kadınların günahı ne? Elif Köroğlu 9 aylık hamile, ama bu halde su taşıyor. Bir şey olsa bunun vebalini kim çekecek?" dedi.
Selahattin Köroğlu (51) da merkez Köroğlu köyü Esentepe Camii'nde sular olmadığı için cemaatin abdest alamadığını söyledi. Köroğlu, cemaatin abdest alabilmek için aralarında para toplayıp bir kamyonetle camiye su getirdiklerini anlattı. Abdullah Köroğlu(41) ve 4. Aza Hüseyin Köroğlu da "Adaletsizlik, eşitsizlik, hizmetsizlik var. Su yok diyorlar. Sudan bol bir şey yok. Ana depo su dolu. Köylü bizi köye sokmuyor, siz bu sorunu çözmüyorsunuz diye. Biz ne yapalım, artık söylemekten bıktık, yetkililerden yardım bekliyoruz. Devlet baba bize elini uzatsın. Su adaletsizliğini bir an önce düzeltsin." şeklinde konuştular.
Köy muhtarı Halil Köroğlu ise mevcut suyun yetersiz olduğunu belirterek, sıkıntının bundan kaynaklandığını savundu.