Korona salgını insanların hayatlarını bin bir biçimde alt üst etti; şimdi de yaban hayatı kasıp kavurmak üzere.

Filler, gergedanlar, pangolinler, goriller… tüm bu hayvanların hayatı, korunmaları için ayrılan hassas ve çok kısıtlı bütçelere bağlı -- ve Koronavirüs bu yaşamsal bütçeye ağır darbe vurdu. Bu olağanüstü hayvanlar bir zamanlar 40.000 korucu tarafından korunuyordu. Şimdiyse korucuların yarısı işlerini kaybedebilir ve yaban hayat kaçak avcıların ve suçluların insafına kalabilir.

Ama bir umut var.

Pandemi süresince, gizli araştırmacılardan oluşan kararlı bir ekip dokuz Afrika ülkesinde, kana susamış kaçak avcı çetelerinin izini sürmek ve yargılanmalarını sağlamak için gece gündüz çalıştı. Bu ekip kaçak avcıların korkulu rüyası -- daha şimdiden binlercesini hapse attılar!

Ne var ki onların bütçeleri de bitmek üzere ve şimdi bize her zamankinden daha çok ihtiyaçları var.

Korumasız ve savunmasız kalan yaban hayata cansuyu olma fırsatımız var. Eğer içimizden yeterince kişi sadece bir fincan kahve ücreti kadar bağış yaparsa daha da çok suçlunun hapsedilmesine, uluslararası kaçakçı ağlarının ortaya çıkarılmasına yardım edebilir ve doğanın korunması ve gezegenimizin en savunmasız türlerinin kurtarılması için küresel kampanyalarımıza hız verebiliriz.

[email protected]