Kdz.Ereğli Korubaşı Mahallesi'nde çıkan yangında 6 dönümlük meyve bahçesi kül oldu. 3 itfaiye ve 1 Orman İşletme arazözünün müdahale ettiği yangın yaklaşık yarım saatlik uğraş sonrası kontrol altına alınabildi. Yangının yakılan anız sonrası çıktığı tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinde başlayan yangın, çevre sakinleri tarafından itfaiye ekiplerine bildirildi. Yangın rüzgârın da etkisi ile büyümesi üzerine takviye ekip istendi. 2 itfaiye ve 1 Orman İşletme Arazözü de kısa sürede olay yerine geldi. Sivil vatandaşların da söndürme çalışmalarına yardım ettiği yangın, yapılan müdahalenin ardından yaklaşık yarım saatte kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri alevlerin aniden yükselmesi nedeniyle zaman zaman müdahalede zorlandı.

Orman İşletme Müdürlüğü şeflerinden Cihan Bekmezci, yangının anız yakmaktan dolayı kaynaklandığını düşündüklerini söyledi. Cam kırıklarından dolayı yangının çıkmasının söz konusu olmayacağını kaydeden Bekmezci, "Görünüşe göre yangını kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarına başlayacağız. Yangının anız yakılmasından dolayı çıktığını tahmin ediyoruz. Bu saatte cam kırıklarından dolayı yangının çıkma ihtimali çok düşük. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra konuyu değerlendireceğiz." dedi.

Ereğli İlçe emniyet Müdürü Erkan Tektaş da konu hakkında Orman İşletme Müdürlüğü şefi Cihan Bekmezci'den bilgiler aldı.

Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.