Devrekli Şair-Yazar Metin Köse, "Mükellefiyet" adlı romanının tanıtımını ve imza gününü Kozlu'da yaptı.
Kozlu Meydan Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kitap tanıtımı ve imza gününe; Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, AKP İl Başkan Yardımcısı Abdülkerim Gün, Kozlu Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, vatandaşlar katıldı.
BEKTAŞ; "ÇOCUKLUK ARKADAŞIM"
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Metin Köse'nin çocukluk arkadaşı olduğunu dile getirerek, yazdığı bu romanından dolayı kendisini kutladığını söyledi.
Kitapta madencilik sektörü ve madencinin ne olduğu konusunda kaleme alınan bu kitabı okuduğunu ifade eden Bektaş, "Zonguldak bizim gözümüzde son derece değerli bir ilimizdir. Bende maden mühendisiyim. Madenciliğin ne olduğunu iyi bilirim. Metin Köse'nin yazdığı 'Mükellefiyet' adlı romanını bir gecede okudum. Hakikaten her şeyi göz önüne sermiş.
Yaşananları doğrudan kaleme almış. Bu kitabı herkes tarafından okumasını isterim" diyerek Metin Köse'ye kitabından dolayı tebrik etti.
KÖSE; "İKİNCİ BÖLÜMÜNÜ YAZIYORUM"
Metin Köse de, kitabın anlam ve önemini belirtirken, içeriği ile ilgili bilgiler verdi. Zonguldak'ta maden sektörünün ve kömürün ne kadar ülke genelinde ve tarihte de önemli olduğuna dikkat çeken Köse, "Mükellefiyet"in ikincisini de yazmaya başladığını söyledi.
"Mükellefiyet" romanın bir sinema filmine çevrileceğini anımsatan Köse, yönetmenliğini de Şerif Gören'in yapacağını sözlerine ekledi.
Daha sonra Köse, kendi yazdığı şiirler bir bölüm okuduktan sonra, salondakilere kitaplarını imzaladı.