Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, Köseağzı'na termik santral kurma girişiminin sonuçsuz kalmasını değerlendirdi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın kararının "Gazeteniz Önder tarafından duyurulması kamuoyunda büyük sevinç yarattı. Telefon ile arayan bir çok okuyucumuz bu konuda duyarlı davranan herkese teşekkür ettiklerini bildirdiler.

Kdz. Ereğli halkını aylardır korku içine iten Köseağzı'na termik santral kurulması girişiminin Çevre ve Orman Bakanlığı'nca format edilmemesi ilçede büyük sevinç yarattı. Bakanlığın koyduğu son noktanın Gazeteniz Önde tarafından duyurulmasından sonra çok sayıda okuyucumuz telefon ederek duyduğunu mutluluğu ifade ederken; ısrarla konuya duyarlı davranan her kesime şükran duyduklarını ifade ettiler.
Bu arada konuyla ilgili düşüncelerini aldığımız  Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, HEMA tarafından  ilçenin Köseağzı mevkisine kurulmak istenen 150 MW gücündeki termik santral başvurusunun Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından format edilmeyerek girişime son verilmesini değerlendirdi. Termik santralin çevreye vereceği zararı bölge halkının çok iyi analiz ederek bu mücadelede tek vücut olduğunu belirten Posbıyık, Önder Gazetesi'nin bu konudaki duyarlılığına da ayrıca teşekkür etti.

HALK GÖRDÜ
Posbıyık yaptığı açıklamada, "Kdz. Ereğli her zaman ifade ettiğimiz gibi eğitimli çağdaş insanların yaşamış olduğu bir kenttir. Köseağzı mevkisine kurulması düşünülen termik santralin bölgemize vereceği zararları halkımız net bir şekilde tespit ettiği için Ereğli tek vücut olarak karşı çıkmıştır. Karşı çıkmasında da haklıdır. Bölgemizin en güzel mesire, turizm alanlarından biri olan bu bölgeye termik santral yapmak gibi bir düşüncenin kabul edilmesi mümkün değildir. Köseağzı hem plaj hem de günü birlik turizm alanı olduğu için bu bölgede öyle birşey yapmak çevreye ve doğaya cinayet işlemektir.

BÜYÜK MÜCADELE
 Kdz. Ereğli halkı genci yaşlısı çocuğu ile bu yanlışlığı fark ettiği için çok büyük mücadele verdi. Gerek Kandilli'de gerek Ankara Çevre Genel Müdürlüğünde demokratik eylemler yapmak suretiyle yerel basının da elinden geldiği kadar konunun üzerine gitmesiyle doğrular ortaya çıkmıştır. Heyet olarak Ankara'ya gittiğimizde Çevre Genel Müdürlüğünde çok iyi savunma yaptığımızı sanıyorum. Avukat arkadaşlarımız bu işi kendilerine görev aldılar, duyarlı davrandılar.

MUTLUYUZ
Bu olayı atlattığımız için son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu mücadelede emeği geçen yürekli vatandaşlarımızı kutluyorum. Şunu herkes iyi bilmeli ki Kdz. Ereğli'de yanlış yapılan olaylara demokratik kitle hareketleri ile karşı çıkacağımızı açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum" sözleriyle olayla ilgili düşüncelerini ifade etti.