Karadeniz Ereğli’nin şantiyeye döndüğünü belirten Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, şehrin 11 ayrı noktasında belediyenin çalışması olduğunu belirtti. Başkan Uysal, sel felaketi sonrası çöken Köseağzı yolu, Balı Gökme ilave Köprüsü’nün yapım çalışmaları, DSİ’nin dere temizliği ve Afet Konutları’ndaki Su ve kanalizasyon çalışmalarını inceledi.

 

Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde;

Geçtiğimiz günlerde heyelan sonucu ulaşıma kapanan Kandilli yolunun da belediyenin makine desteği ile kısa sürede ulaşıma açıldığını hatırlatan Başkan Uysal, “Kandilli Köse Ağzı yolunda yaşanan çökme sonucu yolu ulaşıma kapattık ve çöken yeri doldurup en kısa sürede tekrar ulaşıma açacağız. Belediyemiz Fen İşleri ekipleri bu iş için seferber oldu.” dedi.

Balı Mahallesi yolu üzerinde bulunan Gökme Köprüsü’ne ilave köprü yapılacağını belirten Başkan Uysal, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yaptırılmasına başlanan köprü çalışmasını inceledi.

Başkan Uysal, yağmur ve kanalizasyon sularının karıştığı ve bodrum katlarını su basan Uzun Çayır Mahallesi’ndeki Afet Konutları’nda Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yapılan Kanalizasyon Kollekter ve İçme ve yağmurlama suyu hattı çalışmalarını inceledi.

Uzun Çayır Mahallesi Muhtarı Şaban Özcan ise, “Geçen yoğun yağmur sonucu bodrumlarımız su içinde kaldı. Kanalizasyonlarımız taştı. Belediyemiz anında müdahale etti. Buradaki 7 ayrı bloğun kanalizasyon kollekter hattı, şebeke hattı ve içme suyu şebeke hattı tamamen değişti. Artık bodrumlarımızı su basmayacak. Bunun için mahallem adına başkanımıza ve belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Uysal daha sonra Başkan Yardımcısı Esra Alpago, Fen İşleri Müdürü Tayfun Tarhan ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ile birlikte Kabasakal Deresi’nin temizliğine başlayan DSİ yetkililerine teşekkür ederek dere temizliğinin sürdüğünü kaydetti.