Köseağzı'ndaki kirlenmeyi Kandilli, Gökçeler ve Ereğli Belediyesi'ne bağlı Balı Mahallesi'nin meydana getirdiğini öne süren Hema Kandilli İşletme Müdürü Nuh Baş, hep birlikte çözüm aranması gerektiğini ifade etti.

HEMA Kandilli Kömür İşletmeleri İşletme Müdürü Nuh Baş, gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ederek 21. Yayın yıldönümümüzü kutladı.
Sorumlu Yazıişleri Müdürümüz Mustafa Kemal Bektaş ile görüşen İşletme Müdürü Nuh Baş, kömür üretimiyle ilgili olarak Hema Alacaağzı işletmesinde yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalar hakkında da bilgi verirken, işçilerin sendikalı olmasından dolayı da herhangi bir rahatsızlık duymadıklarını ifade etti.
 Nuh Baş'a Köseağzı sahiline akan Neyrende'nin taşıdığı kirliliklerin sebepleriyle ilgili görüşlerini öğrenmek istediğimizde Kamuoyunda halkın yoğun olarak kullanmaya başladığı Köseağzı mevkisine HEMA'nın meydana getirdiği bir kirlilikten bahsediliyor. Köseağzı sahilini kirleten Hema mı? diye sorduk.
Nuh Baş, kömür tozunun sadece görüntü kirliliğine neden olacağını belirterek başladığı açıklamasına şöyle devam etti:
 Gökçeler ve  Kandilli Belde-si ile Kdz. Ereğli Belediyesi'ne bağlı  Balı Mahallesi'nin kanalizasyonu bu bölgeye akıyor. Kömür tozu sadece görüntü kirliliğine neden olur. Bizim lavuar kapalı bir sistemde çalışıyor, hiçbir atığımızda kesinlikle yoktur. Gerçektende şunu bütün samimiyetimle söylemek istiyorum ki HEMA Kandilli İşletmeleri 24 saat denetime de açıktır çevre kirliliğine ilişkin herhangi bir sıkıntımız bu konuda yoktur. Bu bölgede bize göre olması gereken acilen bir arıtma tesisinin devreye sokulmasıdır. Kandilli Belediyesi, Gökçeler Belediyesi ve Balı Mahallesi'nin bağlı olduğu Ereğli Belediyesi'nin girişimi bizlerin de vereceği destek ile bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Bu konuda HEMA Kandilli Kömür İşletmeleri olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye de hazırız. Köseağzı mevkisi halkın yoğun olarak sosyal imkanlardan  faydalandığı bir yer.
Vatandaş denizine burada girmekte sosyal yaşamını değerlendirdiği alanlardan bir tanesi de burasıdır. Bu sosyal yaşama HEMA olarak her türlü desteği vermeye de hazırız. Arıtma tesisine yönelik düşüncemizi ilgililere de aktardık sanırım bu yönde bir çalışma gerçekleştirilebilir.

Hema İşletme Müdürü Nuh Baş, gazetemiz
Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü