Zonguldak'ta düzenlenen Kobilere yönelik bilgilendirme toplantısında, KOSGEB tarafından Kobi'lere destek sözü çıktı.


Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda KOSGEB tarafından gerçekleştirilen Kobilere yönelik bilgilendirme toplantısına Toplantıya Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Çoşkun, Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz ile Yönetim Kurulu Sayman Üye Halil Balık ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Karakaş da katıldı. KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz'ün konuşmacı olarak katıldığı toplantıya işletmeci ve iş adamlarının yoğun ilgisi olumlu karşılandı. Tüysüz, "Esnaf olarak KOSGEB'in can suyu kredilerinden yararlandık. Can suyu kredisinde vadeyi yaymak istiyoruz. Bankaların bu konuda bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Yeni bir yapılandırılma ile yeni bir sayfa açılıp esnaflara ve sanatkarlara bu anlamda destek olunmalıdır. Dünya'nın ve Türkiye'nin hızla değiştiğini ve KOSGEB'inde değişen bu koşullara ayak uydurarak hızla değişmeye başladığını ilk kurulduğu dönemde sadece imalatçılara destek verildiğini ancak şu dönemde hedef kitlesini genişleterek 300 İşletmeden 3,5 milyon işletmeye hitap etmeye başlamıştır" dedi.
Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu da, "KOSGEB tarafından Kobilere yönelik önemli bir toplantıda bir araya gelmiş bulunmaktayız. Her kobi kendi istihdam alanını yaratmalıdır. Bu ülkede önemli derecede işsizlik, istihdam ve katma değer sorunu var. Bu anlamda bir vizyon oluşumu lazım. Bu ülkede bir vizyon oluşumu sağlamamız lazım. Yeni iş hayatına atılan üniversite mezunlarına ya da lise mezunu gençlere nasıl müteşebbis ruhunu katabiliriz düşüncesi içerisinde olmalıyız. Yeni mezun olan gençlerimize tecrübelerimizi aktarmak zorundayız. Yoksa o gençlerimizi ortada bırakmış oluruz" diye konuştu.
Toplantı sonrasında Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i ziyaret eden Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz ile yönetim kurulu üyeleri, kobilerin Zonguldak ekonomisinde yeri ve girişimcilerin daha da fazlalaştırılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.