Şeffaflık ilkesine sadık kaldığın ve temsil ettiği halkın gelir gider rakamlarını bilmesi gerektiğine inandığını ifade eden Yaraşlı Köyü’nün Muhtarı İbrahim Çalık, 12018/2019 bütçesini, köyün sosyal medya hesabından belgeleri yayımlayarak açıkladı.

Çalık, üstlendikleri görev ile ilgili  “Bizim ikinci dönem muhtarlığımız yönetim ve arkadaşlarımla güzel bir şekilde yönetmeye devam ediyoruz. Ve şu andaki yaptığımız hizmetlerin karşılığı menfaatsiz ve bedelsiz Allah rızası için yapan bir gönüllü olarak çıktık meydana.” Dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“ALLAH RIZA İÇİN YAPIYORUZ”

“Şuana kadar yaptığımız hizmetlerin çoğunu eşimiz dostumuz sayesinde bu hale geldik öncelikle yönetimdeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yaptığımız hizmetlerden mutluluk ve gurur duyuyorum aldığımız bu hizmetleri de menfaat değil Allah rızası için yapıyoruz. Yönetimimle gurur duyuyorum bizden sonraki gelecek arkadaşlara da örnek olmasını diliyorum.

“SEÇİLEMESEM DE PARAYI GERİ İSTEMEYECEĞİM.”

Yaptığımız bütçeyi açıkladık tüm halkımıza sundum. Facebook’tan yayınladım, Kaymakamlığımıza verdim, 2018-2019 bütçesinde köyümden 42 bin küsur lira alacaklı duruma geçtik. Alacaklı olalım da borçlu olmayalım. Alacaklı biziz yönetim olarak. Muhtarlık maaşımdan oradan buradan yaparak hizmetleri şuana kadar geldik Allaha şükür. Ben muhtarlık maaşımı almıyorum bunu herkes biliyor. Seçimden sonra kaybedersek devam edecek o borç ödenecek. Borç benim namus şerefim. Seçilmezsem parayı geri istemeyeceğim bağışladım yani. Ben kendi adıma söz verdim, o borç benim namus şerefim dedim ne kadar borç çıkarsa yine benimdir. Muhtarlığı kaybetsem bile o borç benimdir. Çok param var mı yok. Bakın cebimde 5 liram var. Vatandaş görsün. En büyük şeref bu. Muhtarlık maaşımı köye bağışladım, eş dost sayesinde şu ana kadar geldik, sevenlerimiz biliyorlar benim ne olduğumu nasıl olduğumu, nasıl bir iş yaptığımı görüyorlar.

2020’DE GÜREŞLERE DEVAM

Ve şunu da söyleyeyim nasip olursa seneye 21 Haziran güreş tarihlerimiz ve bu saha ile ilgili büyük sıkıntılarımız var. Yönetimden söz verdiler inşallah o tarihe kadar yapılır. 33 yıl sonra ilk defa Ereğli’de ben ve YarDer Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oğuz’a öncelikle ondan Allah razı olsun Ereğli’mize böyle güzellikler kazandırdık, mutluyuz.

Nasip olursa güreşlere devam edeceğiz yine. 21 Haziran’da, 18 Haziran’da Ereğli’nin kurtuluşunun 100. Yılı kutlanacak, bizim güreşlerimiz de hafta sonuna denk gelecek 21 Haziran’da.

Neydik ne olduk ne olacağız yarın arkamızdan gelecek nesillere sağlam bir zemin bırakalım ki sağlam miras bırakalım ki dua alalım. Bizim hedefimiz bu.”

**Bilindiği gibi, 31 Mart 2019 yerel genel seçimlerine muhtar olarak  giren ve seçimi kaybedince yaptığı hizmetleri söken muhtarlar manşet olmuştu. Bu nedenle,  Yaraşlı Köyü Muhtarı İbrahim Çalık’ın “Seçilemesem de paramı geri istemeyeceğim” sözünün altını çiziyoruz.