Çaycuma Gökçehatipler Köyü muhtarı Seyfi Sefer, köyün isminin Serdaroğlu'na dönüşmesi için müracaatta bulundu.
Gökçehatipler Köyü, Çaycuma'nın 1944 yılında kaza olması nedeniyle bu ilçeye bağlandı. 1950-1960'lı yıllar arasında bir süre Turfa Hatipler ismiyle de tanınan köyün ismi yine değiştirilirken, bugünkü ismi verildi. Tabelalarında Gökçehatipler olmasına rağmen çevrede bu isimle bilinmeyen köy, Serdaroğlu olarak biliniyor. Toplu taşımacılık yapan araçlarda bile Serdaroğlu köyü ismi yer aldığını belirten Köy Muhtarı Seyfi Sefer, köyün isminin değiştirilmesi için Çaycuma İlçe Kaymakamlığı'na dilekçe verdi. İl Genel Meclisi'nde mutabakat kararı ile il idare kuruluna sevk edilen dilekçe valilik oluru ile İçişleri Bakanlığı'na gönderildi.
Çıkacak olumlu haberi bekleyen Muhtar Sefer, "Ben tarihi konusunda araştırma yaptım. Köyde yıllar öncesinde Serdaroğlu Medresesi bulunduğunu ve bu medreseye ait 1935-1936 yıllarına ait bir tasdikname belirlediğini ifade etti. Gerek tasdiknamede, gerekse eski dönemlerde yazılan dilekçe ve başvurularda da köyün ismi Serdaroğlu olarak geçiyor.
Bu nedenle, bu köyde olan veya köyden ayrılmış olan herkes bu köyü Serdaroğlu ismiyle biliyor.
Bu çevredeki insanlara, Gökçehatipler Köyü'nün nerede olduğunu sorun. Cevap alamazsınız. Köy minibüslerinde bile Serdaroğlu Köyü yazıyor. Herkes bu isimle biliyor" diye konuştu. Öte yandan, efsanevi işçi lideri Şemsi Denizer'in mezarının da bulunduğu Gökçehatipler Köyü, Türk İş Eski Genel Sekreteri ve eski GMİS Genel Başkanı Şemsi Denizer ile eski GMİS Genel Başkanı Çetin Altun'un memleketi olarak da biliniyor.