Çaycuma ‘nın  Adaköy'ünde yaşayan vatandaşlar, .” Köyümüzün İbadioğlu Mahallesi 'ne bitişik ormanın tıraşlama adı altında tümden kesileceğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bizler Adaköy halkı olarak Müdürlüğünüzün aldığı bu "Ormanın kesilerek yeniden fidanlama yapılması" kararına şiddetle itiraz ediyor, kararın yanlış ve bölge gerçeklerine uymadığını savunuyoruz. “ sözleriyle seslerini yükselttiler.

Köy halkı bu önemli dertlerini şu açıklama ile duyurdular:

“Öncelikle, yaklaşık 400 dönümlük alanı kapsayan ormanın kesim kararında köylü ile hiç istişare yapılmamış, hiç bilgi verilmemiş, tek taraflı olarak karar alınmıştır. Bu yanlıştır. Çünkü bu ormanı bugünlere getiren Adaköy halkıdır. Yüzyıllardır dedelerimiz korumuş, şimdi ise bizler koruyup torunlarımıza bırakmak istiyoruz. Bizler bu ormanı seviyoruz. Orman bizim yaşam kaynağımızdır.

Ormanda yüz yıllık, iki yüz yıllık ağaçlar vardır. Tarihi değeri olan yaşatılması gereken ağaçlar vardır. Burada kapsamlı bir araştırma yapılmamıştır. Bu konu dikkate alınmamıştır.

Bizler köyümüzde otlak hayvancılığı yapmaktayız ve hayvanlarımız sadece orman arazisinde beslenmektedir. Bu alan kesilip fidanlama yapılırsa tel örgü ile kapatılacak, hayvanlarımızın otlayacağı bir alan kalmayacaktır. Bu fiilen köyde hayvancılık yapamayacağımız anlamına gelmektedir.

Ormanın kesilmesi orada doğal yaşayan tüm bitki çeşitlerinin yok olmasına da yol açacaktır. Ağacın yanında yüzlerce çeşit çeşitli büyüklüklerde bitkinin yaşamı da son bulacaktır. Ormanda yaşayan kuş ve benzeri türler de yok olacak, bölgenin bitki ve canlı sistemi değişecektir. Kesilen ormanın yeri sazlık-bataklık kullanışsız hale dönüşecektir.

"Yüzyıllarca yılda oluşan bir ormanın kesilerek yerine fidan dikilip yeniden orman haline getirileceği" düşüncesi de yanlıştır. Orman kesildikten sonra fidan dikilen yerlerde yüzlerce çeşit yabanıl otlar bitecek, burası çorak- pürsenlik­sazlık olacak dikilen fidanların gelişmesini önleyecektir. Yüzyıllarda oluşan ormanın fidan dikilerek yenilenmesi düşüncesinden vazgeçilmelidir.”