Gülüç köprüsü girişinden başlayarak Topçalı ve Hamzafakıhlı Köyleri üzerinden  Organize Sanayi Bölgesi’ne giden yol güzergahında ağır vasıtalı araçların geçişine izin verilmiyor. Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta ekipleri OSB’ye gidecek araçları plajlar mevkisindeki yoldan giriş yaptırıyor.

Yıllardır Topçalı ve Hamzafakıhlı Köylerinin büyük tepkisini çeken defalarca gündeme getirilmesine rağmen çözülemeyen ağır vasıtalı araçların bu güzergahtan geçmesi artık tarihe karıştı. Kantara girmek istemeyen araçların da uğrak olarak kullandığı Topçalı-Hamzafakıhlı yol güzergahında dün Kdz. Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri Gülüç köprüsü ve plajlar mevkisinde önlem aldı.
Gülüç köprüsünden OSB’ye giden yoldan bir tane bile ağır tonajlı araç gönderilmezken araçların OSB yolunu kullanması istendi. Sürücülerin bazılarının bu uygulamaya tepki gösterdiği gözlenirken zabıta ekipleri ise karardan taviz vermedi.

ZABITAYA TEŞEKKÜR
Gazetemiz muhabirinin edindiği bilgilere göre kantara girmek istemeyen araçların da sürekli kullandığı OSB yolunda bulunan Topçalı ve Hamzafakıhlı köyü sakinleri mağdur edildiklerini gerekçe göstererek Kaymakamlık başta olmak üzere çeşitli şikayet dilekçeleri vermişti.
Zabıta ekipleri vatandaşların da talepleri doğrultusunda uy-gulamaya koyduğu karar vatandaşların da beğenisini kazandı.
Vatandaşlar görev yapan zabıta ekiplerine, “Yıllardır anlatıyorduk şikayetimizi dile getiriyorduk ama bir çözüm yoktu şimdi Zabıta ekiplerine bu hassasiyetinden ötürü teşekkür ediyoruz” sözleri ile konuştular.

ASFALT BAŞLIYOR
Öte yandan Gülüç köprüsünden başlamak üzere Organize Sanayi Bölgesi girişine kadar olan yol güzergahında Kdz.Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de sıcak asfalt öncesi bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi. Engebeli olan yollar düzeltildi, çukurlar dolduruldu bu hafta içerisinde ise yol boyu tamamen sıcak asfalta kavuşacak.