Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, merkez köyleri muhtarları ile yemekli toplantı düzenledi. Toplantıda; Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği'nin hizmete sunduğu cenaze nakil aracıyla ilgili konular tartışıldı.
Yaman Restoran'da (Kilise) düzenlenen toplantıda, Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Yaman, İkinci Başkan ve GMİS Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Teşkilat Sekreteri Eyüp Alabaş, Amele Birliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Yönetim Kurulu üyesi ve Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Yönetim Kurulu üyesi ve İkinci Başkan Hasan Tunç, Muhasip Erhan Bilir, Sekreter Recep Alkan, Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Tıksa, Şaban Yeşilkurt, Turan Kartal, Durmuş Üzülmez hazır bulundu.  Derneğin onursal ve daimi üyesi köy ve mahalle muhtarları toplantıya eksiksiz katıldı. Karaman, Beycuma ve Elvanpazarcık beldeleri mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda, Dernek Başkanı Hasan Yaman bir konuşma yaptı. Başkan Yaman, "Derneğimizin 31 Mayıs 2009 tarihindeki genel kurulunda derneğimizin adı 'Beycuma Karaman Çevre Köyleri Kalkındırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği' iken, değiştirilerek 'Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği' olmuştur. Aynı genel kurulda üyelerimizden gelen talep üzerine Yönetim Kurulumuza cenaze nakil aracı alınması görevi verilmişti. Yönetim Kurulumuz hemen çalışma başlatarak iki ay önce cenaze nakil aracını almış olup hizmete hazır durumdadır.  Kiralama usulü Karaman Belediyesi veya Beycuma Belediyesi'ne verilmesi gündeme gelen cenaze nakil aracımızın siz muhtarlarımızın görüşlerini alarak hizmete başlamasını düşünüyoruz. Satın aldığımız cenaze nakil aracımız, aynı zamanda tam teşekküllü ambulanstır. Bu araçla üyelerimizin cenazelerinin nakil işleri yapılacaktır. Biz Dernek yönetimi olarak sizlerin düşüncelerine saygılıyız. Bu arada çevredeki ilköğretim okullarında sizlerin belirlediği ihtiyaç sahibi 145 öğrenciye kırtasiye ve kışlık giyim yardımı yaptık. Üyelerimizin Üniversitede okuyan çocuklarına her ay düzenli olarak eğitim yardımı yapıyoruz. Derneğimiz sizlerle dayanışma içinde amacı doğrultusunda hizmetlerine devam edecektir. Muhtar arkadaşların görevleriyle ilgili yöresel sorunlarınızı ve yaptığınız çalışmaları anlatın. Biz Dernek olarak sizlerin sorunlarının çözümü için her türlü desteği vermeğe hazırız" dedi
Merkez köy ve mahalle muhtarları sırayla söz alarak; yaptıkları çalışmaları ve sorunlarını dile getirdiler. Muhtarların cenaze nakil aracı konusunda görüş beyan ettiği toplantıda, aracın dernekte kalarak hizmetin Dernekten verilmesi görüşü benimsendi ve Yönetim Kurulu'nun bu doğrultuda uygulama başlamasını talep ettiler.