Çaycuma Serdaroğlu Köyü'nde, ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından evlerde pastörize peynir yapımı toplantısı gerçekleştirildi. Köy odasında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları, ziraat Mühendisleri Neslihan Avcı, Asiye Şenbaş, Arzu Özdemir, kursa iştirak eden 16 çiftçi ve vatandaş katıldı. Yapılan toplantıda teknik elemanlar tarafından Pastörize peynir yapımı ile ilgili bilgiler verildi. Ziraat Mühendisi Neslihan Avcı, çalışmalar çiftçilerin gelir seviyesini artırmanın yanı sıra yaşam kalitesini de yükseltmeyi hedeflemek olduğunu ifade etti. Avcı yaptığı açıklamada,  Köylerde yapılan peynirler istenilen şartlarda yapılmadığında bazı riskler taşımaktadırlar. Bunların başında da Brucellosis gelmektedir. Bu hastalık sütün yeterli derecede ısıl işlem uygulamadan peynir yapılması halinde insanlara bulaşmaktadır. Günümüzde süt ve süt ürünleri önemli ölçüde tükettiğimiz besin kaynaklarından birisidir. Bu besin kaynaklarını tüketirken de en sağlıklı ve hijyen olanını tüketmek en doğal hakkımızdır. Verdiğimiz bu kursta evlerde pastörize peyniri nasıl imal edebiliriz bunun detaylarını uygulamalı olarak gösteriyoruz.  Pastörize peynirin en önemli özelliği ise tuzsuz yemek yemesi gereken hastalara, şeker hastalarına, tansiyon hastalarına ve bebeklere rahatlıkla verilebilmesidir dedi.