Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, “Engelleri Kaldıralım”, “Bir sınıfta senin olsun” kampanyasının ardından bu kez 54 köy okulunun bakım ve onarımının yapılması planlanan, “Eğitime renk katalım” projesinde de mutlu sona ulaşıldığını açıkladı.

Kdz.Ereğli’de köy okullarını kapsayan ve “Eğitime Renk Katalım” adı verilen projeye göre 54 köy okulunun eksikliklerinin giderilmesi hedeflenmekte. Yaklaşık 1 hafta önce başlatılan projede tüm okullar hayırsever kurum, kuruluş ve kişiler tarafından eksikliklerinin giderilmesi için teslim edildi. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay gazeteniz Önder’e konuya ilişkin yaptığı açıklamasında projenin hayata geçirilmesi için 1 haftalık bir sürenin ardından 54 köy okulunun eksiklerinin giderilmesi için hayırseverlerin desteğinin sağlandığını söyledi. Kdz.Ereğli halkının, kurum, kuruluş, meslek odası ve sivil toplum örgütlerinin destek konusunda özverili davrandığını belirterek, “Emeği geçen destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

KAMPANYALAR SÜRECEK
Kaymakam Çay geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında kampanya ile ilgili şu bilgileri vermişti: Kampanyamızın adı ‘Eğitime Renk Katalım’dır. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında köylerimizdeki bütün okullarımızın devlet vatandaş işbirliği içerisinde onarımını gerçekleştireceğiz. Kampanyamız daha yeni başladı, 54 köy okulumuz hayırsever vatandaşlarımız, sivil toplum örgütü kuruluşlarının katkıları ile onarılıyor. Onarımlara da en kısa zamanda başlayacaktır. Sivil toplum örgütlerine duyarlılık gösteren hayırsever vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Kampanyamızın amacı bize emanet edilen yavrularımız eğitim ve öğretimlerini sağlıklı bir ortamda hizmet almalarıdır. Hizmet sunacak öğretmen arkadaşlarımızın da temiz, tertipli bir okulda hizmet vermeleri bizim başta gelen bir amacımızdır. Bunu gerçekleştirmek için eğitime renk katalım projesini gerçekleştirdik. Kampanyalarımız devam edecektir, halkımız destek verdiği sürece birçok işler yapacağız.”