Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Gönüllü Eğitimciler Derneği (ERGED) köy okulları yararına kermes düzenledi. Kermese, eğitime gönül verenler büyük destek verdi.
ERGED'in yeni yönetimi göreve gelir gelmez çalışmalarına başladı. Dernek yönetimi, ilk icraat olarak, geliri köy okullarının yararına kullanılmak üzere kermes düzenledi. Abdi İpekçi sergi salonunda açılan kermeste yöresel ev yemekleri satışı yapılıyor. Eğitime gönül verenlerin büyük destek verdiği kermesin 5 gün açık kalacağı öğrenilirken, Kdz. Ereğli Gönüllü Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kara, kermes hakkında bilgi verdi.  Kara, dernek üyelerinin arasında kaynaşma ve dayanışmayı artırma adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini ve destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Kara, konuşmasında, Gönüllü Eğitimciler Derneği olarak üyelerimiz arasında dayanışma ve kaynaşmayı arırmak adına üyelerimizin sergilemiş olduğu el emeği yöremize ait bir takım yiyecekleri burada sergileyerek, hem kaynaşma ve dayanışmayı artırmak hem de yeni çalışmaların başlangıcı için bugün buradayız. Gördüğünüz gibi üyelerimiz ve üyelerimizin tanıdıklarında gelmesiyle birlikte güzel bir katılım sağlanıyor. 5 gün boyunca açık kalacağız.
Derneğimiz 2008 yılında kurulan bir dernek. Üyelerimizin kültürel etkilerine katkı sağlama adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. dedi.