Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Fakültesince, Kozlu ilçesine bağlı köylerde ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, köy okulları öğrencilerinin ağız ve diş sağlığı taraması işbirliği protokolü gereğince ilçeye bağlı taşımalı eğitim yapan köy okullarında eğitim gören 6-10 yaş arasındaki okul çağı çocuklarının ağız ve diş sağlığı taramasının yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Hazar Bodrumlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"Köy okulları öğrencilerinin ağız ve diş taramasının yapılması protokolü kapsamında ilk ziyaretimiz Örencik İlkokulu öğrencileri ile başladı. Her hafta bir köy okulu öğrencilerinin gelmesiyle yapılacak. Bu tarama çocukların ağız ve diş sağlığı bakımının yanı sıra var olan problemlerin giderilmesi ve ileride ortaya çıkabilecek problemlerin erken çözümü açısından önem arz etmektedir. Oral hijyen alışkanlıklarının kazandırılması ve koruyucu uygulamaların gerçekleştirilebilmesi amacıyla çocuklar düzenli aralıklarla diş hekimleri tarafından değerlendirilmelidir."

Açıklamada, taramaya gelen öğrencilere diş fırçası ve macunu hediye edildiği kaydedildi.