Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile birlikte köy okullarında incelemelerde bulundu.

Yunuslu Köyü'ne giden Kaymakam İbrahim Çay ve Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile birlikte Yunuslu Köyü İlköğretim Okulu ek dersliğini inceledi. Köy Muhtarı Rıfat Akdeniz ve Okul öğretmenleri tarafından Karşılanan Kaymakam Çay, çalışmalarla ilgili muhtardan bilgi aldı. İncelemeler sonrasında bir açıklama yapan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, devlet-millet işbirliği ile yapılan çalışmaların devam ettiğini ve katkısı olanlara teşekkür ettiğini söyledi. Muhtar Akdeniz ve okul müdürünün kendisine gelip taleplerini dile getirmesiyle çalışmalara başlandığını belirten Çay şöyle konuştu: "Biz de yerinde bir inceleme yaptırdık ve uygun olduğu kanaatine vardık. Dolayısıyla bunu devlet vatandaş işbirliğiyle yaptık. Alt betonu, demir, çimentoyu biz verdik ama köy muhtarı ve okul müdürümüzün büyük katkısıyla ve desteğiyle, bir hayırsever vatandaşımız bu işi üstlendi. Ben hem hayırsever vatandaşımıza, hem muhtarımız ve müdürümüze gerçekten büyük gayret gösterdiler, onlara ve donatımı için gayret gösteren milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum. Çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim almasını sağlayacağız."

Muhtar Rıfat Akdeniz ise çalışmanın işçiliğini köy olarak üstlendiklerini belirterek, "Başvurumuz üzerine kaymakamımız bize yardımcı oldu, demirini çimentosunu temin etti, işçiliğini biz yaptık. Şu anda üst çelik montajını köyümüzün vatandaşlarından biri, teknik eleman olarak çalışan bir arkadaşımız yapıyor. Neredeyse maliyetine işi tamamladık. Katkı verenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Kaymakam Çay, daha sonra Dedeler Köyü'ne geçerek, ilköğretim okulunu inceledi. Çay'a okul hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, köy okullarında altyapı açısından önemli ilerlemeler sağlandığını anlatarak, "Teknik donanım açısından merkezde ne varsa burada da sağlandı. Devlet millet işbirliğiyle okul kaloriferli hale getirildi. Çocuklar sağlıklı bir ortamda eğitim görüyor." dedi. Kaymakam Çay'da emeği geçenlere teşekkür etti.