Devrek İlçesinin Şubeli ilk ve tek derneği olma özelliğine sahip olan Devrek Sabunlar Köyü Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Sabunlar köyünün sorun ve sıkıntılarına çözüm bulabilmek amacıyla yetkililerle görüşme turlarına başladı.

 

Dernek Başkanı Seyhan Pirpir ve yönetim kurulu üyeleri ilçe Kaymakamı  Orhan Yalınız ve Belediye Başkanı Mustafa Semerci’yi makamlarında ziyaret ettiler. Kaymakam Yalınız ve Başkan Semerci Denek Başkanı Pirpir ve Yönetim kurulu üyelerini makamlarında ağırlayıp” iyi bir amaçla yola çıkmışsınız, hem derneğiniz hemde yönetiminiz hayırlı uğurlu olsun, Allah sizleri utandırmasın” diyerek kendilerine başarılar dileyip sorun ve sıkıntılarını dinleyip sorunları ile yakından ilgilenecek olduklarını belirttiler.

 Ziyaretlerde yeni kurdukları dernekleri hakkında bilgiler veren ve Devrek’i tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Pirpir, “Genel Merkezi Devrek’te olan Devrek’in ilk ve tek derneğiyiz.  Sabunlar köyü yüz ölçümü olarak  Devrek’in en büyük köylerinden biri ve 11 tane mahallesi var. Toplam nüfusumuz 7 bin 240, bu sayının 6 bin 751 kişisi Devrek başta olmak üzere gurbette yaşıyor, şu an köyümüzde 489 kişi bulunuyor. Sabunlar köyünden olanlar başta Almanya olmak üzere İstanbul, Bursa, İzmit ve Bolu illerimizde ağırlıklı olarak ikamet ediyorlar. Gurbetçilerimizin yazın köyümüze gelmesi ile köy nüfusumuz 2 bin civarına çıkıyor.  

 

Dernek olarak Bolu şubemizi açtık yakın da Bursa Şubemizi de açma hazırlığı yapıyoruz.  Dernek vasıtasıyla yeni nesil ile eski nesli tanıştırıp kaynaştırmayı hedefliyoruz. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek istiyoruz. Yazın köyümüze gelen vatandaşlarımızın köyde tüm ihtiyaçlarını karşılayarak köy özlemlerini gidermelerine de imkan sunmak için bu dernek’i kurduk. Köyümüzün en büyük sorunu yol ve su sorunu olarak karşımızda duruyor. Ayrıca sağlık evimiz var ama orada görevli bir ebemiz de bulunmuyor. Köyde genellikle yaşlı insanlarımız kalıyor ve çoğu da sürekli sağlık hizmetine ihtiyaç duyuyor.  Bu konular başta olmak üzere diğer sorun ve sıkıntıları çözümlemede siz yetkililerimizden yardım ve destek bekliyoruz” diye konuştu.